Uusimmat

Loistavaa asiakaspalvelua: ”Jos Eurooppa ei miellytä niin muuta Amerikkaan”

20.12.2012 15:00 Miikka Lehtonen

MMO, pelaajat hei: kuulostaako tutulta? Joku firma julkaisee hyvältä vaikuttavan MMO:n ja sitten antaa sen pyöritysoikeudet jollekin eurooppalaiselle firmalle? Entäs sitten tämä: se eurooppalainen firma kusee koko homman täydellisesti ja haistattelee sitten asiakkailleen?

Kaikkien yllätykseksi näin tapahtui jälleen kerran. Sonyn PlanetSide 2 on tiettävästi mitä mainioin peli ja kaikesta päätellen Sony on myös pyörittänyt peliään kunnialla jenkeissä. Mutta Euroopassa? Täälläpä he eivät liity mitenkään peliin, vaan vastuu kuuluu nimestä päätellen saksalaiselle ProSiebenSat.1-firmalle, joka shokeeraavasti ei ollut tehtäviensä tasalla.

Ensin julkaisupäivät menivät ihan perseelleen kun pelaajat eivät saaneet tehtyä pelitilejä, päässeet servereille tai pysyneet siellä kovinkaan monta minuuttia. Ja nyt näyttää siltä, ettei se asiakaspalvelukaan suju. Monet europelaajat ovat olleet ymmärrettävästi vähän käärmeissään siitä, että mikromaksujen varaan rakennetun ilmaispelin eri versiot eivät ole lainkaan tasa-arvoisia.

Netissä on jo hetken aikaa valiteltu sitä, että Sonyn jenkkiversioon rekisteröityneet saavat monipuolisempaa palvelua, parempia hintoja ja parempia diilejä kuin Euroopassa. Ja siis vaikka olisivat ihan eurooppalaisia: jos tajusi tehdä pelitilinsä Sonyn kautta, voi ihan hyvin pelata euroservereillä muiden mukana ja paremmilla hinnoilla. Kuulostaako taas ihan fiksulta?

Mutta nyt tulee se kaikkein huikein käänne: jos sakemannit eivät tässä tapauksessa osanneet ylläpitoa, eivät he osanneet asiakaspalveluakaan. Pelaajien kysellessä, miten nykyinen kuvio voi olla ollenkaan reilua tai fiksua, ProSiebenSat.1:n asiakaspalvelulta löytyi tyly vastaus ongelmiin: ”Et ole USA:ssa. Olet Euroopassa. Jos Eurooppa ei miellytä, ole hyvä ja muuta Amerikkaan (enkä nyt puhu pelitilistäsi).”

Tarinalla on onneksi onnellinen loppu: kun juttu alkoi saada kansainvälistä huomiota pelisaittien tarttuessa uutisen kylkeen, ProSiebenin überführerit tulivat järkiinsä ja ”selvensivät” että toisin kuin heidän edustajansa aiemmin kivikovaan väittivät, myös EU-pelaajat tulisivat saamaan koko kohun aiheuttaneen promootion, jossa pelaajat saavat ostaa pelin sisäistä valuuttaa huomattavasti normaalia edukkaammin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta tuleeko tästä nyt kenellekään sellainen olo, että ProSiebenSatin pojat olisivat päteviä tähän hommaan?

Lähde: PlanetSide 2 -foorumi

Lisää aiheesta

PlanetSide 2:n eurojulkaisu meni reisille, jenkeillä kulkee paremmin

Warhammer Onlinen betasta tuli farssi

Ranskalainen terrori loppuu Camelotissa