UUSIMMAT

Maailmanennätys hakusessa: pukeudu pelihahmoksi

07.08.2012 19:30 Jukka O. Kauppinen

Särkänniemen Elämyspuistossa yritetään rikkoa sunnuntaina 19.8. pelihahmoksi pukeutumisen maailmanennätys. Hakusessa on uusi ennätys Guinnessin ennätystenkirjan sarjassa ”largest gathering of people dressed as video games characters”.

Yllättäen Särkänniemessä toivotaan paikalle erityisesti Angry Birds -hahmoja, mutta myös muut videopelihahmot ovat terve­tulleita.

Edellinen ennätys tehtiin USA:ssa vuonna 2011, jolloin paikalla oli 425 henkilöä. Kuka tahansa voi osallistua ennätysyritykseen pukeutumalla pelihahmoksi.

Guinness World Recordsin säännöt edellyttävät, että ennätysyritykseen osallistuvan on pukeuduttava rooliasuun, joka on esiintynyt ensimmäisen kerran videopelissä. Esimerkiksi:

  • Sonic-hahmo sai alkunsa vuonna 1991 julkaistusta pelistä, jonka jälkeen Sonicista on tehty sarjakuvia ja tv-sarjoja. Koska Sonic on esiintynyt ensin pelissä, se hyväksytään.
  • Batman taas on esiintynyt ensi kerran vuonna 1939 julkaistus­sa sarjakuvassa ja videopelissä vasta vuonna 1986. Siksi Batmania ei hyväksytä ennätysyritykseen.

Kannattaa myös ottaa mukaan valokuva omasta hahmosta, jotta voidaan varmistua siitä, että puku on hahmon mukainen.

Elämyspuisto avautuu klo 12. Kaikki ennätysyritystä varten pukeutuneet pääsevät Särkänniemen alueelle ilmaiseksi. Myös alle 12-vuotiaiden ennätysyritykseen osallistuvien lasten huoltaja pääsee alueelle veloituksetta.

Ennätykseen osallistujia pyydetään saapumaan alueelle ajoissa, kuitenkin viimeistään klo 13.20, jotta heidän asunsa voidaan todentaa.

Tapahtuman virallisina valvojina toimivat pelitutkijat Annakaisa Kultima ja Heikki Tyni Tampereen Yliopiston Pelitutkimusyksiköstä.

Lisätietoja: www.sarkanniemi.fi

Lisää aiheesta

Angry Birds Land – Särkänniemi on Rovion koealusta

Särkänniemen Angry Birds Land valmistui ja avattiin

Lue myös

Dead or Alive 5:n tekijät tietävät mikä on tärkeää: tissit

Endless Space (PC)

Little Big Planetissa jo 7 miljoonaa kenttää

Roccat Isku – upea ja jopa rönsyilevä pelinäppis