Microsoft vie Xbox Onen Kiinan markkinoille

04.05.2014 16:00 | Juho Anttila

Kiina on pitkään ollut konsolipelaamisen kehitysmaa, lähinnä siitä syystä, että pelikonsoleiden myyminen on ollut maassa vuosikausia kokonaan kiellettyä. Viime vuonna Kiinan hallitus kuitenkin perui kiellon Shanghain vapaakauppa-alueella. Potentiaalisesti valtava markkina on siis vihdoinkin avautumassa länsimaisille tekijöille.

Microsoft on nyt ilmoittanut olevansa ensimmäinen yritys, joka myy nykyisen tai edellisen konsolisukupolven laitteita Kiinassa. Firma aikoo viedä Xbox One -konsolinsa Kiinan markkinoille tämän vuoden syyskuussa. Julkaisu tehdään yhteistyössä BesTV New Media Co. -nimisen yrityksen kanssa.

Kiinan markkinoiden tarjoamat mahdollisuudet ovat huikeat, mutta toimintaympäristö ei ole siitä helpoimmasta päästä. Sensuuri, piratismi ja kilpailevat halpatuotteet tekevät pioneerityöstä haastavaa. Lisäksi konsolikiellon peruminen on toistaiseksi väliaikaista, joten tilanne voi muuttua nopeastikin huonompaan suuntaan. Microsoft panostaa kuitenkin Kiinan-valloitukseen sen verran vahvasti, että tarkoituksena on selvästi päästä markkinoille pysyvästi.

Lähde: GamesIndustry

Lisää aiheesta

Kiina sensuroi konsolipelejä tiukalla otteella

Kiinassa ei sallita vihamielisiä, Kiinan vastaisia pelejä

Kiina salli konsolit, mutta vain väliaikaisesti