Uusimmat

Mitä pelasin tänään? Rift voitti vaihteeksi Azerothin maailmat

27.09.2013 19:30 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila jatkaa Mitä pelasin tänään –juttusarjaa loikkaamalla Rift-morpin maailmoihin:

Tunnustan tässä vaiheessa, että World of Warcraft haukkasi melkein kaiken käytettävissä olevan peliaikani teoksen julkaisusta pari kolme vuotta eteenpäin. Azerothissa riitti tutkittavaa, varsinkin hyvässä seurassa. Morppeja oli tullut pelattua ahkerasti jo aiemmin, mutta mikään ei iskenyt yhtä vahvasti. Eikä ole iskenyt WoWin jälkeenkään, vaikka testipenkin läpi on käynyt aika monta yrittäjää.

Riftiä kehuttiin kovasti jo silloin, kun peli oli kuukausimaksullinen. Oma ajankäyttö ja motivaatio ei kuitenkaan mahdollistanut moiseen peliprojektiin sitoutumista. Ei ennen kuin Rift muutettiin nykytyyliin sopivasti ilmaispelattavaksi.

Pakkohan sitä oli kokeilla. Ensireaktion perusteella  voisi kuvitella, ettei pelillä ole mitään tarjottavaa WoWiin kyllästyneelle. Iso osa mekaniikoista kun on lainattu suorastaan häpeämättömällä tarkkuudella esikuvasta. Jotain on kuitenkin tehty todella oikein, sillä peli vei mukanaan.

Ehkä syynä on juuri se, että WoWista on kopioitu kaikki se, mikä on toimivaksi todettu. Tämän päälle on sitten kasattu juuri sen verran omia ideoita, että peli tuntuu kaikesta huolimatta tuoreelta. Kohta suljettavan Warhammer Onlinen open questien inspiroimat rifit tarjoavat tervetullutta vaihtelua tehtävien grindaamiseen. PvP ei ehkä ole tasapainossa, mutta kun pelaamisesta palkitaan, jaksaa sitäkin jauhaa. Eikä unohtaa sovi laajempia eventtejä, joiden aikana koko alue täyttyy rifteistä ja päälle hyökyvistä vihollisaalloista.

Lue koko artikkeli: Mitä pelasin tänään? Takaisin WoWiin? Rift koukuttaa Juhoa

Lisää aiheesta

Mitä pelasin tänään? JOK palasi FTL:n tähtiin

Mitä pelasin tänään? Juho tuulettaa päätään kaahaamalla Grid 2:ssa 

Mitä pelasin tänään? Miikka vääntää Spelunkya ja SaltyBetiä 

Mitä pelasin tänään? Tai mitä Leevi aikoo seuraavaksi pelata! 

Muropaketin uusimmat