Uusimmat

Mitäpä Rocksmithistä, Miracle Piano Teaching System opetti nuotteja ankoilla

25.09.2012 11:01 Jukka O. Kauppinen

Janne Rautiainen tsekkaili Rocksmith-musapelin ensikosketusta – ja heti kipinöi. Meikäläinen kun hehkutti Ubisoftin tulevan musiikkipelin opetusosiota seuraavin sanoin:

Mikäli tämäkään ei riitä, niin sitten pelissä on kaiken huippuna myös hassuja minipelejä. Guitarcadeplay Ducksissa esimerkiksi näppäillään nuotteja, joilla ammuskellaan ruudulla lentäviä kumiankkoja. Näin kitarapelkoisetkin oppivat helposti tunnistamaan oikeat kielet ja näin pääsevät hiljalleen mukaan meininkiin.

Mutta wanhastihan tässä kävi, sillä ankkojen käyttäminen musiikkipelien opetusobjekteina on vanha juttu. Miracle Piano Teaching System näet teki saman jo 12 vuotta sitten.

Miracle oli Software Toolworksin opetusohjelma, jolla harjoiteltiin pianonsoittoa. Musiikkiohjelma julkaistiin NESille, SNESille, Macille, Amigalle, MegaDrivelle ja PC:lle, varsinaisen koskettimiston kytkeytyessä eri koneisiin erilaisilla kaapeleilla. Musisointia harjoiteltiin useilla erilaisilla minipeleillä ja Miracle-koskettimilla pystyi soittamaan myös ilman tietokonetta tai konsolia.

Yksi minipeleistä oli tietysti ankka-ammunta…

Kumiankoista on siis moneksi.

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_Piano_Teaching_System

Lisätietoja: Mobygames,The Miracle Piano Teaching System

 

 

Mutta jotta Rocksmith ei tuntisi oloaan aivan onnettomaksi ja wanhaksi, niin ohessa muutama tuore traileri:

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lisää aiheesta

Rocksmith -ensikosketus – lopultakin todellista kitarapelaamista

Rocksmithin juju on se, että se on musapeli, jota ei soiteta millään muovilelulla. Vaan ihan oikealla bassolla tai kitaralla. Pelikonsoliin tai PC:n näet kytketään välikappale, johon puolestaan kitara tai basso liitetään ihan perinteisellä äänipiuhalla. Välikappale muuntaa soittimen analogisen signaalin konsolin ymmärtämäksi digitaaliseksi bittivirraksi, jonka peli sitten osaa tulkita ja lämäistä ruudulla näkyväksi soitoksi.

Lue myös

DmC: Devil May Cry -ensikosketus – Dante limbon lumoissa

Muuttuuko Starcraft 2:n moninpeli ilmaiseksi?

Resident Evil 6:n PC-versio toteutetaan huolella

Steelseries MMO Gaming Mouse Legendary Edition: laatuhiiri, nimihirviö