Uusimmat

Muslimien joukkomurhapeli kuohuttaa

15.09.2008 12:05 Jukka O. Kauppinen

Harrastajien tekemien provokaatiopelien sarja jatkuu ja herättää kuohunaa maailmalla. Tällä kertaa asialla oli Australiassa asuva amerikkalaiskaveri, joka teki huvikseen reippaan pienen joukkomurhapelin. Kohteena sopivasti muslimit. Kun ynnää yhteen muslimit, joukkomurhan ja amerikkalaisen tekijän, niin siinä onkin taas sopivasti aineksia uuteen mediakohuun ja Amerikan lippujen polttoaaltoon.

Tekijä ”Sigvatr” kirjoittaa Muslim Massacre -pelinsä kuvauksena seuraavaa:

”Amerikan Yhdysvallat, modernin maailman johtaja ja esikuva, aloittaa väkevät toimenpiteet maailman vapauden ja turvallisuuden puolesta. Nähtyään Islamin seuraajien toistuvat hirmuteot on päätetty puhdistaa koko muslimirotu maan päältä.

Sinä, amerikkalainen sankari, olet ilmoittautunut vapaaehtoiseksi. Tehtäväsi on varmistaa, ettei yksikään muslimi jää henkiin.”

Vahvaa provokaatiota siis. Käytännössähän kyse on pienestä ja rumasta yhden miehen tekemästä räiskintäpelistä. Pikkupeli kuitenkin herättää suuria tunteita, kuten verkkohaku todistaa .  Peliä onkin tietysti protestoitu pitkin poikin maailmaa, erityisesti Lähi- ja Keski-Idän kuumimmissa muslimivaltioissa. Vastalauseet eivät kuitenkaan ole aiheuttaneet muuta kuin julkisuutta pelille, sillä sen takana ei ole mitään kaupallista tai edes epäkaupallista painostettavaa organisaatiota, vain yksi tahallaan provosoiva mies.

Provokaatiopelit eivät ole sinänsä mitään uutta auringon alla. Niitä on nähty siitä lähtien kuin kotimikrojakin on ollut olemassa. Joku haluaa aina ärsyttää – eikä ärsyttämiseen tarvita edes kummoisia pelintekotaitoja, kunhan aihe vain on sopiva.

Kaikkien provopelien äiti on Commodore 64:lle vuonna 1986 tehty Commando Libya, jossa lahdataan urakalla libyalaisia – ja teloitetaan paaluihin sidottuja vankeja konekiväärillä. Pelin suurimpiin saavutuksiin kuulunee eduskuntakysely Ruotsissa, kun eräs kansanedustaja ihmetteli miksi tällaisia myydään kaupoissa ja vaati peleille ennakkosensuuria. Joku kuitenkin huomautti, että kyseessä on harrastajan tekemä ilmaispeli, ei kaupallinen tuote. Ja lihan muinainen tuhopolttajapeli Pyro II Suomessakin erittäin suosittu, vaikka se ei tainnut uutiskynnystä ylittääkään.

Nykyään provopelejä on helppo julkaista vaikkapa selainpeleinä, jolloin tekijät saattavat saada yllättävääkin näkyvyyttä aatteelleen. Esimerkiksi Yhdysvaltain äärioikeisto sai muutama vuosi sitten hurjaa julkisuutta, kun rasistipelit päätyivät vastakkaista poliittista päätyä edustavien järjestöjen protestilistalle – ja nousivat sen ansiosta kuumaksi mediaperunaksi.

Lisätietoja: http://www.muslimmassacre.com/

Lue myös

Amazon poisti, sitten palautti Sporen lukija-arvostelut

Artikkeliyhteenveto: OutRun 2, 3d-elokuvat, Indica, Spore, EVE Online…

eDomen arvosteluviikko: Ben 10, Crusaders, Echochrome, Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli

Maailmanlaajuinen sensuuri iski Fallout 3:een

Universumi ei räjähtänyt – vielä – osallistu kilpailuun ja suojaa itsesi ja perheesi

 

Muslim Massacre...

Katso tilanne vastaamatta