Uusimmat

Nainen – haluatko pelialalle?

26.10.2011 17:00 Jukka O. Kauppinen

Vaikka pelialalla sukupuolen ei pitäisikään olla millään tapaa määräävä tekijä siinä, että haluaako olla töissä pelialalla tai tykkääkö pelaamisesta ylipäätään, niin todellisessa maailmassa mennään välistä vähän muilla ehdoilla. Ja tottahan se on, että pelibisneksessä naisten osa on aivan liian usein olla korea pr-emäntä. Joka jossain harvinaisissa tapauksissa tietääkin mistä puhuu.

Suomen pelikehittäjien järjestö IGDA Finland puffaa suomalaisten pelialanaisten mentorointiohjelmaa, jolla halutaan auttaa pelialalla työskentelystä kiinnostuneita naisia.

Tiedotetta lainatakseni:

Tavoitteemme on selvä: haluamme innostaa enemmän naisia työskentelemään pelialalla ja perustamaan pelialan yrityksiä. Peliteollisuus ei enää ole sama, mitä se oli kymmenen vuotta sitten. Pelialalla on ollut haastavia positioita hallinnan, suunnittelun, grafiikan, ohjelmoinnin ja äänisuunnittelun eksperteille. Lisäksi pelialalle tarvitaan enenevässä määrin peliekonomian ymmärtäjiä, kulttuurintuntijoita, markkinointi ja viestintäammattilaisia ja myyntitykkejä, jotta suomalainen peliteollisuus kasvaa ja kukoistaa entisestään. Uudet ideat ja näkökulmat ovat myös enemmän kuin toivottuja!

Pelikategorioiden ja lajityyppien määrä kattaa koko ihmisen elämänskaalan. Erilaisia pelejä pelataan mobiililaitteilla matkalla, haukkapalarentoutumisena Facebookissa työpäivän keskellä, sosiaalisena ajanvietteenä ja harrastuksena. Gamification eli pelillistäminen on yksi tapa laajentaa pelimekaniikkojen hyödyntämistä pelien ulkopuolelle, jolloin vain taivas on rajana.

Suomen peliteollisuus tarvitsee lisää monipuolista tietotaitoa. Mentoriryhmänä me haluamme auttaa sinua ymmärtämään kuinka mielenkiintoinen ja haastava toimiala pelit on ja miten paljon tällä globaalilla toimialalla on kasvupotentiaalia. Haluamme palkata sinut!

Pelialasta kiinnostuneille naisille järjestetään tapahtuma Helsingissä 1.11. kello 18.00, jossa mentoreilta voi kysellä asioita ja sukeltaa pelialan syövereihin.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: Mentor Network for women in games!

Lue myös

Assassin’s Creed Revelations -ensikosketus osa 2 – Ezion matkan päätepiste

Battlefield 3 päivittyy, vaatii uuden Originin

Modern Warfare 3 antaa Battlefield 3:lle ympäri korvia

Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3)