Nettijoukkomurhaa muistellaan joukkomurhabileillä

06.06.2016 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Vuosikymmen sitten tapahtui kauheita. Runescape-verkkoroolipeli bugasi ja yhtäkkiä muutama julma ilkiö huomasi pystyvänsä tappamaan ihmisiä taisteluihin pyhitettyjen PvP-alueiden ulkopuolella. Faladorin joukkomurha, nevör forger.

Runescape on pohjimmiltaan ystävällishenkinen verkkoroolipeli, mutta senkin maailmassa tarjotaan kanava aggressioiden purkamiselle. PvP-alueilla, Pelaaja vs Pelaaja, tätä pystyi tekemään vapaasti, mutta ohops, sitten peli bugasi ja tappaminen onnistui muuallakin. Ei muuta kuin aseet kouraan ja veri virtaamaan:

Faladorin joukkomurha on muuttunut sittemmin osaksi Runescapen että verkkoroolipelibugien kaunista, julmaa historiaa. Sitä muistellaan parhaillaan  erityisellä World 666 -palvelimella, joka on pystytetty tapahtuneen kymmenvuotispäivän kunniaksi.

Pelikehittäjä tietenkin varoittaa, että älkää nyt vain missään nimessä menkö sinne ja jos menette, niin tallentakaa kaikki omaisuutenne ensin pankkiin.

”Tilanne pahenee koko ajan emmekä mahda sille mitään!”

Verkkoroolipelien historiaan mahtuu monia hienoja bugauksia, joiden seuraukset ovat jääneet virtuaalimaailmojen historiaan. Esimerkiksi World of Warcraftissä Corrupted Blood -bugi levisi kuin äärettömän tarttuva rutto, tappaen kokonaisen palvelimen kansalaisia. Kaupungit muuttuivat kuolleiden kaupungeiksi ja ihmiset pakenivat maaseudulle, välttäen kosketusta muihin.

Lisätietoja: World 666: Please bank your items

Runescape
Kaikki jutut aiheesta