Nettitalvisota alkaa, FinnWars tehdään sinun tuellasi

07.12.2015 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Suomen sotiin keskittynyt FinnWars kasvaa nyt modista ihan täysimittaiseksi peliksi. Pelin yhteisörahoituskampanja on käynnistynyt ja kerää pennosiaan uuden pelin kehittämiseksi tammikuun puolelle saakka.

FinnWars on eri aselajeja yhdistävä realistinen toiseen maailmansotaan sijoittuva moninpelattava toimintapeli PC:lle. Peli on itsenäinen jatko-osa vuosikymmenen takaiselle Suomen sotia laajasti käsittelevälle modille.  Modi on laajuudessaan ja sisällössään ainutlaatuinen vielä tänäkin päivänä, ja sitä pelataan yhä aktiivisesti.

Uudessa FinnWarsissa voi taistella niin suomalaisten kuin puna-armeijankin riveissä sotiemme taistelupaikoilla. Saksalaisten lisääminen pelattavaksi kansakunnaksi on suunniteltu yhdeksi etapiksi, jos ensimmäinen rahoitustavoite täyttyy.

Alussa pelissä keskitytään asymmetrisen sodankäynnin toteuttamiseen. Tämä tarkoittaa käytännössä kalustoon ja panssareihin tukevan armeijan taistelua jalkaväkiarmeijaa vastaan. Ensisijaisena tavoitteena toteutetaan jalkaväki- ja panssarisodankäynti.

Aseistus siis myös pyörii näiden teemojen ympärillä, eli tunnetuimmat käsiaseet varmasti löytyvät, mutta myös jalkaväen panssarintorjuntaan käyttämä aseistus on merkittävässä roolissa. Tykistö tulee mukaan niin pelaajien kutsuttavissa olevina tykistöiskuina kuin kentissä mukana olevina tykistöyksiköinä. Tykistön tulta voi myös ohjata mikäli pelaa tulenjohtajakyvyn omaavalla hahmoluokalla. Myös lentokoneita on suunniteltu.

FinnWars-peli toteutetaan Unreal Engine 4 -moottorilla. Tällä hetkellä peli on varhaisessa alphavaiheessa.

Peli saataneen betatestiin ennen 2016 itsenäisyyspäivää. Lopullinen julkaisu tapahtuu ennen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlia vuonna 2017.

Myös alkuperäinen FinnWars-modi pyörii yhä netissä. Sitä voi edelleen pelata, joskin nykykoneilla sen asentelu voi olla hiukkasen haastavaa. Lisätietoja täällä.

Peliä työstävä  Iceflake Studios tamperelainen 2007 perustettu yritys, joka työstää parhaillaan useampaakin peliprojektia ja on julkaissut pelejä useille alustoille.

Lisätietoja: http://finnwars.com/

Lisätietoja: FinnWars-joukkorahoituskampanja

Lisää aiheesta

Suomen sodat 1939-1945 palaavat peliruuduille

Battlefield 1942:n FinnWars-modi sai mittavan fanipäivityksen

FinnWarsin tarina – osa 1 – kuinka kaikki alkoi

FinnWarsin tarina – osa 2 – kriittiset hetket

FinnWarsin tarina – osa 3 – päätösten aika