Uusimmat

NVIDIA esitteli uuden pelikonsolinsa – Shield on kuin scifi-leffan proppi

05.03.2015 13:25 Jukka O. Kauppinen

NVIDIAn suunnittelijat ovat katsoneet viime vuosina vähän liikaa scifileffoja. Firman esittelemä Shield Console-pelikonsoli on näet kuin jonkin muinaisen muukalaisrodun avaruusaluksesta. Esine, jota koskettava päähenkilö yhtäkkiä nielaistaan aluksen tekoälyjärjestelmän uumeniin, jossa hän löytää suunnitelman ihmiskunnan orjuuttamisesta videopeliviihteen avulla.

Okei, kummallisen muodottoman möhkäleen uumenissa tikittää hyvinkin vakuuttavaa rautaa, joskin systeemi on pohjimmiltaan ”taas yksi Android-konsoli”. Ei sentään tällä kertaa tehoton ja hyödytön mikrokonsoli, vaan ihan oikeasti tehokas kone.

Laitaanpa Muropakettia, kun kerkesivät sairastaessani ensin apajalle:

Se on varustettu Tegra X1 -järjestelmäpiirillä, jonka parina on 3 gigatavua muistia. Tallennustilaa laitteessa on 16 Gt ja sitä voidaan laajentaa microSD-kortilla. Shield Console tukee WiFi 802.11ac:ta 2×2 MIMO -tuella sekä Bluetooth 4.1:tä. Siinä on gigabitin verkkoliitäntä, HDMI 2.0 -ulostulo, kaksi USB 3.0 -liitäntää ja yksi microUSB 2.0 -liitäntä sekä infrapunavastaanotin. Käyttöjärjestelmänä toimii Android TV.

Shield Consolen erikoisuus muihin Android-konsoleihin nähden on tuki NVIDIAn omille tekniikoille. Tuettuina ovat paitsi kotioloissa PC:ltä streamaamisen mahdollistava GameStream, myös NVIDIA GRID -palvelu. NVIDIA GRID on pelejä pilvestä streamaava palvelu, jonka valikoimiin kuuluu tällä hetkellä 30 eri PC-peliä. Monista muista poiketen se tukee myös 4K UHD -resoluutiota 60 hertsin virkistystaajuudella ja 4K-videonkaappausta VP9-, H.264- ja H.265-videokoodekeilla.

NVIDIA on lisäksi ilmoittanut vielä beetavaiheessa olevan GRID-pilvipelipalvelunsa virallisen julkaisun olevan pian käsillä. GIRD-pelipalvelu tullaan julkaisemaan toukokuussa yhdessä Shield Consolen kanssa.

Toisin kuin nykyisessä beetavaiheessa, lopullinen GRID ei tule olemaan ilmainen palvelu. Lopullista hinnoittelua ei ole vielä julkaistu, mutta GRID tulee saataville kahtena eri versiona. Kumpikin versioista on maksullinen. Edullisempi versioista, GRID, on rajoitettu 720p-resoluution ja 30 FPS:n ruudunpäivitysnopeuteen. Kalliimpi GRID Plus mahdollistaa puolestaan 1080p-resoluution 60 FPS:n nopeudella. Lisäksi GRID Plussan pelivalikoima tulee olemaan kattavampi. NVIDIA tulee myös mahdollistamaan yksittäisten pelien oston GRID-palveluun niiden pelien osalta, jotka eivät kuulu itse tilattaviin pakettiratkaisuihin. GRID-palvelu tulee toimimaan jatkossakin vain NVIDIAn Shield-laitteilla.

Shieldin pelivalikoimaan sisältyvät Grin kautta striimattavien pelien lisäksi myös Android-versiot peleistä Borderlands: The Pre-Sequel, Doom 3 BFG Edition, Metal Gear Rising: Revengeance ja Crysis 3.

Anroid-konsoleista on puhuttu kovasti muutaman vuoden aikana, mutta yleisesti ottaen ne ovat olleet aika boreja ja pettymyksiä, etenkin tehottomimmat Android-mikrokonsolit. Kivoja leluja, joille ei oikeasti ole ollutkaan sen enempää hyviä pelejä kuin käyttötarkoituksiakaan. Ehkä kunnollinen ja tehokas, oikeaksi konsoliksi suunniteltu Shield nostaa Android-konsolien maineen pohjamudista.

Lue lisää: Muropaketti

Lisätietoja: http://shield.nvidia.com/console

Lisää aiheesta

Mikrokonsoli M.O.J.O. on jo melkein puolittanut hintansa 

Android-mikrokonsolit eivät kuolleetkaan? Myös Razer julkaisee oman miniatyyrikonsoli 

Toimiiko Onlive oikeasti? Onko pelien nettistriimaaminen höpöhöpöä? Dome testaa! 

Google julkaisee oman pelikonsolinsa 

Muropaketin uusimmat