UUSIMMAT

Nyt Konamikin myönsi sen – Silent Hills on peruttu

28.04.2015 12:00 Juho Anttila

Konami on ollut viime päivinä otsikoissa, eikä lainkaan hyvässä mielessä. Firman kun piti väsätä Silent Hills -nimen saanutta jatkoa maineikkaalle Silent Hill -kauhupelisarjalle. Mukaan oltiin värvätty kauhuguru Guillermo del Toro ja Walkind Dead -sarjasta tuttu Norman Reedus, puhumattakaan peliguru Hideo Kojimasta.

Firman ilmoitettua, että pelin interaktiivisena kiusakkeena toiminut P.T.-niminen demo vedetään pois PlayStation Storesta, huhumylly Silent Hillsin kohtalosta pyörähti käyntiin. Ensin Guillermo del Toro ilmoitti vetäytyneensä projektista ja pian Norman Reedus vahvisti tapahtuneen. Nyt myös Konami on myöntänyt, että Silent Hills on peruttu.

Konamin virallisen tiedotteen mukaan firma on yhä sitoutunut kehittämään Silent Hill -pelejä. Nyt nimenomaisesti työn alla ollut Silent Hills -projekti on kuitenkin lyöty multiin. Sen tarkempaa selitystä tapahtuneelle ei tarjottu, mutta lienee todennäköistä, että firman ilmeinen välirikko Hideo Kojiman kanssa on vaikuttanut tapahtuneeseen ainakin jonkin verran.

Kun mukaan lasketaan vielä eiliset uutiset Konamin osakkeiden vetämisestä pois New Yorkin pörssistä, on syytä todellakin kysyä, mitä ihmettä firman sisällä tapahtuu? Joka tapauksessa tilanne ei näytä kovin hyvältä Silent Hill -sarjan suhteen. Kuinkas todennäköisenä pidätte sitä, että Konamilta laitettaisiin kovinkaan merkittäviä paukkuja uuteen Silent Hill -peliin, kun näinkin korkean profiilin yritys päätyi epäonnistumiseen?

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Konami jättäytyi pois New Yorkin pörssistä – alkaako loppu jo häämöttää?

Guillermo del Toro vahvisti vetäytyneensä Silent Hills -projektista, pelin kohtalo mysteeri

Ennakkomaistiainen poistuu PSN:stä – onko uusi Silent Hill peruttu?