Uusimmat

Oculus nappasi 75 miljoonan dollarin rahoituspotin

14.12.2013 14:00 Juho Anttila

Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaseja on tituleerattu jopa pelaamisen tulevaisuudeksi. Ei mikään ihme, sillä kuten Domenkin ensikokeilussa huomattiin, jo laitteen prototyyppi tarjoaa hämmästyttävän kokemuksen. Minkälaista herkkua mahtaakaan olla tarjolla, kun laitteen kuluttajaversio saadaan vihdoin kauppoihin?

Myös rahoittajien usko laitteeseen on kova, sillä laseja kehittävän Oculus-firman tilille on kaadettu jo aika monta miljoonaa. Tähän mennessä kerätty rahoitus kalpenee kuitenkin uusimman potin rinnalla, sillä sijoitusyhtiö Andreessen Horowitz on kerännyt kokonaista 75 miljoonaa dollaria Oculus Riftin kuluttajaversion toteuttamista varten.

Muhkea rahoituspotti takaa Andreessen Horowitzin perustajajäsen Mark Andreessenille paitsi omistusosuuden yrityksestä, myös paikan Oculusin hallituksessa. Firman toimitusjohtaja Brendan Iribe kiitteleekin, että rahan lisäksi Andreessen tuo firmaan myös huimasti johtamiskokemusta. Ehkäpä Oculus saa virtuaalilasinsa puskettua markkinoille jo ensi vuoden aikana uuden sijoituksen voimin.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Tuleeko virtuaalitodellisuudesta lopultakin totta? Dome testaa!

Oculus Rift keräsi 16 miljoonan lisärahoituksen

Oculus Rift –virtuaalilasit: ”voivat muuttaa videopelit”

Muropaketin uusimmat