Oliko Fallout 3 liian nössö? Kokeile todellista HC-roolipeliä!

26.12.2009 12:36 | Miikka Lehtonen

Minun mielestäni Fallout 3 oli viime vuoden parhaita pelejä ja eräs parhaista roolipeleistä miesmuistiin. Monet muut olivat eri mieltä ja uskoivat, että Fallout 3 oli vesitetty versio siitä pelistä, jota he olivat toivoneet. No, eipä tarvitse toivoa enää, sillä eräs Fallout-fani otti ja teki oman roolipelin, joka sijoittuu post-apokalyptiseen Roomaan. Miksipä ei!

The Age of Decadence vaikuttaa kieltämättä mielenkiintoiselta peliltä. Torque-moottorin päälle rakennettu peli on mallinnettu seuramaan legendaarisen Fallout-sarjan jalanjäljissä ja tarjoaa täten realistista ja haastavaa taistelua, sekä mahdollisuuden kunnon keskusteluihin. Peli sijoittuu myös kiinnostavalta kuulostavaan maailmaan, jossa Rooman valtakunta on juuri romahtanut oikein urakalla ja selviytyjät koittavat nyt pärjätä ikuisen valtakuntansa raunioissa.

Kevään mittaan Windowsille, Linuxille ja Macille julkaistava The Age of Decadence ei ole vielä aivan valmis, vaikka sisältö kuulemma onkin jo paketissa. Tiimi haluaa kuitenkin varmistaa, että pelin taistelumoottori on sitä, mitä fanit haluavat. Niinpä pelistä on julkaistu taisteludemo, jossa halukkaat pääsevät ottamaan gladiaattorimatseja pelin sisäisellä areenalla. Tiimi on luvannut, että palautteesta otetaan vaari ja niin on tehtykin: demon ensimmäinen versio oli niin saatanallisen vaikea, ettei sitä pystynyt pelaamaan. Nyt vaikeustaso on skaalattu vain haastavaksi.

Kuulostaako hyvältä? Aivan jäätävän kamalalta? Olitpa kummassa leirissä tahansa, demo ei ole kovin iso eikä maksa mitään, joten kokeile toki. Ehkä saat epäluuloillesi vahvistuksen, ehkä koet valaistuksen.

Linkki: The Age of Decadence combat demo

Linkki: Demon peliohjeet

Linkki: Virallinen Age of Decadence -saitti

Lue myös

Muistatko Theme Hospitalin? Pelaa ilmaista uusintaversiota!

Päivän komediavideossa Team Fortress 2 kohtaa Left 4 Deadin

Jouluviihdettä: Mario vastaan Pacman

Keskustelu

@27

Josko lukisit ihan sivuakin. Kyseessä ei siis ole mikään Rooman romahduksen jälkeinen historiallinen maailma, vaan roomalaisvaikutteinen, ihan oikean tuhon jälkeinen sivilisaation jäännös.

Toivottavasti en nyt liikaa viilaa, mutta härskiä käyttää tästä pelistä termiä Post-apocalyptic ? Wikinkin mukaan tämä tarkottaa ydintuhon / taudin tuhoomaa maailmaa / sivilisaatioo, eikä rooma rippeitä. En löydä paljoakaan yhtäläisyyksiä rooman tuholla ja falloutilla ;_;

”AIjjai, aikamoisia väitteitä, useimmat sovellukset asentuvat esimerkiksi ubuntuun vain komentokehotetta hieman ojentamalla, enpä tiedä miten asiat voisivat siitä helpottua.”

Sarkasmia? Wintoosalla tarvitsee googlettaa ohjelma, joka toimii täysin varmasti, ja ladata ja klikata. Laiskuus on hyve kun sen käyttää oikein.

Ubuntulla jouduin säätämään näytön parametrit komentopäätteen kautta com-porttia myöten ITSE jotta sain resoksi yli 640*480, sillä ohjauspaneeli ei toiminut. Operaatio kesti päivätolkulla. Wintoosalla tarvitsee vain klikata. Vain hullu ei huomaa että talvella on pimeä, ja että Linux on kelvoton.

Näitä projekteja on ollut useampiakin. Afterfall oli kiinnostava projekti myös, mutta viimeaikoina ollut hieman hiljaista.

Hieman tuossa on vielä hiottavaa ja nyt demosta on tehty jo liiankin helppo.

”Oliko Fallout 3 liian nössö?”

Ei. Se oli/on ihan parhautta.

@22 NMA on suuri fallout-fanisaitti joka seuraa myös muita samantyylisiä pelejä, ja jonka etusivulta edomen ihmiset ovat tämän ilmeisesti bonganneet ja siksi tagittaneet noin, vaikka onhan tämä uutisoitu muillakin alan sivustoilla.

@20

Tuuppa tänne niin tungen Segan sun hanuriin.

@19

Meneppä takaisin rikkinäisen Atari 2600-konsolisi luo itkemään. Oikeat pelaajat pelaa nyt.

@18

Menepä takaisin muovisten leikkipeliesi pariin itkemään. Aikuiset pelaa nyt.

Tämäkö on sitä oikeaa PC-roolipelaamista, josta kaikki ”Fallout 3 on p_ska” -itkijät puhuvat?
Pitäkää 90-luvun roskanne. On meinaan niin kauheata että tuntui kuin olisi palannut 90-luvulle ja päässyt nauttimaan kaatuilevasta ”löysit kynttilän, mutta ulkoasu on niin kauhea että se näyttää dildolta”-roskasta.

Haastava vaikeustaso? Itse en onnistunut kuolemaan, vaikka sähläsin miten..

Niinhän se tietenkin on, ettei Torque liity mitenkään Falloutiin. Ei mitään hajua, miksi aamulla niin uutista kirjoittaessani kuvittelin. Kiitos korjauksesta!

1). Torque enginellä ei ole mitään tekemistä Fallouttien kanssa.

2). Peli EI SIJOITU post-apokatyptiseen Roomaan, vaan magiasodan runtelemaan fantasiavaltakuntaan jonka menetetty loisto ja jäljelle jäänyt perintö on rapistumassa käsiin. Inspiraationlähteenä toki on rooman imperiumin tuho, kuten virallisilla sivuilla sanotaankin.

Ihan hyvältä vaikutti, olkoonkin että oli hyvin epävakaa ja kaatuili koko ajan eikä ladannut tallennusta. Mutta itse pelattavuus oli kyllä kohdillaan, jos ei kiinnitetä turhan paljon huomiota kameraan. AoD:tä on tullut tarkkailtua jo jonkin aikaa, ja varmasti hommaan kun lopulta aika koittaa,

Linux on käytössä 0,3% tietokoneista ja viimeisen vuoden aikana tämä on jopa laskenut yhdellä kymmenyksellä, joten näin suurista asioista en lähtisi sen suuremmin puhumaan. Vaikkakin loitsuaminen komentoriviltä on nostalgista, niin jostakin syystä pidän graafisesta käyttöliittymästä. :)

Tästä voi tulla ihan ok peli, mutta parempiakin Indie pelejä on tulossa.

Näytä kaikki kommentit

”Se hyödyntää Fallouteja pyörittänyttä Torque-pelimoottoria”

Pitääkös tuo nyt ihan paikkansa. Eikös Fallout 3 käytä Gamebryo engineä ja Fallout 1 & 2 käyttivät jotain omaa.

AIjjai, aikamoisia väitteitä, useimmat sovellukset asentuvat esimerkiksi ubuntuun vain komentokehotetta hieman ojentamalla, enpä tiedä miten asiat voisivat siitä helpottua.

@5

Heresy! Nörttien deathsquad on jo lähetetty perääsi!

Ei kannata nörttien sivustoilla alkaa linuxia haukkumaan, tulee vielä vihasia tappouhkauksia. -O-O-

Mutta… faktahan on se, että linuxille ei saa mitään (mikä toimisi ilman säätöä). Ja säädöllä useimmiten tarkoitetaan wineä taikka dual-boot wintoosaa.

Linuxille on paljon saatavilla sinä tässä nytten vain evotat

linux-demoa ei ilmeisesti ole saatavilla vai enkö vaan osaa?

Muropaketin uusimmat