Onko myös Yahoo pyrkimässä sosiaalisten pelien markkinoille?

26.05.2013 14:00 | Juho Anttila

Yahoo

Internet-yritys Yahoo on yksi niistä verkkojättiläisistä, jotka ovat olleet olemassa internetnäkökulmasta käytännössä ikuisesti. Yahoon palveluita käyttää kuukausittain noin 700 miljoonaa käyttäjää, joten ihan pienestä tekijästä ei todellakaan ole kyse. Nyt näyttää siltä, että Yahoo venyttelee myös pelilihaksiaan.

Tähän mennessähän Yahoo ei ole ollut järin suuri vaikuttaja pelipuolella. Toki yrityksen palveluvalikoimasta löytyy myös fantasiaurheilua, mutta siihen se melkein käykin. Tämä voi kuitenkin muuttua tulevaisuudessa.

Yahoo on nimittäin ostanut hiljattain PlayerScale-nimisen pelialan yrityksen. PlayerScale kehittää sovelluksia, joiden avulla sosiaalisia- ja mobiilipelejä on helppo skaalata toimimaan erilaisilla laite- ja sovellusalustoilla. Käyttäjiä PlayerScalen palveluilla on jo yli 150 miljoonaa, joten ihan pikkutekijästä ei ole kyse.

Tässä vaiheessa on vielä epäselvää, mitkä Yahoon jatkosuunnitelmat pelirintamalla mahtavatkaan olla. Tullaanko Yahoon portaaleissa näkemään jatkossa yhä enemmän pelisisältöä, vai mahtaako yritys käynnistää jopa omaa kehitystoimintaa? Tämä jää nähtäväksi, mutta todennäköistä on, ettei PlayerScalea ostettu turhan päiten, vaan pinnan alla haudotaan jotain peliaiheista.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Facebook-pelaaminen jatkaa kasvuaan

Facebook uskoo yhä sosiaalisiin peleihin

Facebook tavoittelee seuraavaksi hardcorepelaajien suosiota