Uusimmat

Otetaan pala CoDia, toinen TF2:ta, ripaus Gearsia – lopputulos ei ole ihan mitä odottaisi

21.04.2013 20:00 Jukka O. Kauppinen

Jos pelitalo ottaa suurimman osan pelinsä ideoista pelimarkkinoiden suurimmista hiteistä, niin luulisi lopputuloksen olevan jotain todella toimivaa. Mutta kun ei niin perhana ei. Kalle Laakso raportoi, ettei MicroProse-Atari-Zombie Studios –kolmikon luoma Special Forces: Team X oikein toimi.

Special Forces on eturivin paikalla näyttämässä miten asioita ei pitäisi tehdä. Pelaajalle on selvää jo ensimmäisestä matsista alkaen, että Zombies Studiolla ei tunne peliinsä intohimoa. Vahva satunnaisuus pilaa peli-ilon tehokkaasti, eivätkä edes mainostekstit lämmitä.

Pahinta satunnaisuudessa on se, että kun ensin valitaan Call of Duty -tyyliin ase plus muut härpäkkeet ja synnytään matsiin, niin pelaaja pistetään usein suoraan keskelle taistelua, usein vihollistiimin viereen, jolloin henkikulta lähtee sen sileän tien. Kun näin tapahtuu monta kertaa per pelisessio, niin turhautumiselta ei voi välttyä.

Peli ei myöskään ymmärrä aina jakaa pelaajia aktiivisille servereille peleihin, joihin mahtuisi vielä pari lisätaistelijaa, vaan löysin itseni usein matseista, joissa oli lisäkseni vain kaksi tai kolme muuta pelaajaa. Kun pelaajiakin on niukahkosti, niin pelien alkua saattaa joutua odottelemaan parhaimmassa tapauksessa useita minuutteja.

Hyvänä puolena pelin satunnaisuudesta taas voi pitää kenttävalikkoa. Jokainen kenttä perustuu kolmeen pelaajien äänestyksellä valittuun paikkaan pelin varsinaisesta kartasta. Esimerkiksi kartalla on teollisuuspiha, satama ja iso varastohalli mitkä ovat äänestyksen suosituimpia, käydään seuraava matsi edellä mainittujen paikkojen läheisyydessä. Näin ollen samoja kenttiä ei tule heti vastaan, mutta hieman suppean valikoiman takia homma kaatuu loppujen lopuksi omaan nokkeluuteensa. Idea on kuitenkin hyvä ja haluan ehdottomasti nähdä samanlaisia tulevaisuudessa muissakin peleissä.

Lue koko arvostelu: Special Forces: Team X (PC, Xbox 360)

Lue myös

Army of Two: Devil’s Cartel (PC, PS3, Xbox 360)

Brütal Legend (PC)

Max Payne 3 Hostage, Memories, Deathmatch DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead: Survival Instinct (PC, PS3, Xbox 360)