UUSIMMAT

Overwatch-huijareille bännejä ”huomaamattomista” huijausohjelmista huolimatta

01.12.2016 17:00 | Muropaketin toimitus

overwatch-003Blizzard on jakanut tuoreen päivityksen myötä runsaasti pelikieltoja Overwatch-moninpeliräiskinnässä huijanneille pelaajille. Osan pelaajista kerrotaan käyttäneen huijausohjelmia, joiden pitäisi olla huomaamattomia.

Overwatch on toissapäivänä saanut päivityksen, jonka myötä on langetettu myös runsaasti bännejä, eli pelikieltoja. Blizzard yrittää luonnollisesti kitkeä huijaamista verkkomoninpelistään kaikin keinoin, ja Kotaku kertookin, että osa tuoreeltaan bännit saaneista pelaajista on käyttänyt ”huomaamattomina” pidettyjä huijausohjelmia.

Osa pelikieltoon joutuneista pelaajista on avautunut asiasta Overwatchin foorumeilla. Monet heistä ovat käyttäneet esimerkiksi huijausohjelma Highnoonia tai Overjoint-tähtäysbottia. Jotkut pelaajista kertovat myös ainoastaan kokeilleensa huijauksia Overwatchin harjoitellukentällä ja saaneensa silti välittömät bännit.

Tiedossa ei ole, kuinka Blizzard on onnistunut tunnistamaan huomaamattomina pidettyjä huijausohjelmia, eikä peliyhtiö tietysti paljasta tätä edes Kotakulle antamassaan lausunnossa:

– Vaikka emme voi paljastaa tarkempia tietoja pelikielloista, teemme jatkuvasti töitä parantaaksemme anti-cheating ja anti-hacking -toimintojamme varmistaaksemme, että Overwatch pysyy hauskana ja reiluna moninpelikokemuksena pelaajillemme.

Huijareiden metsästys on osa verkkomoninpelien jatkuvaa ylläpitoa ja huijaamiseen puututaan pelialalla yhä herkemmin. Esimerkiksi Bungien moninpeliräiskintä Destinyssä (2014) otettiin hiljattain käyttöön pysyvät konsoliestot jatkuvasti huijaamisesta kiinni jääneille pelaajille.

Overwatch
Kaikki jutut aiheesta