Paljonko piratismi oikeasti syö pelimyyntejä? Suosittu waregrouppi testaa!

08.02.2016 10:00 Miikka Lehtonen

Pelijulkaisijoiden selitysten mukaan piratismi syö suunnattoman lohkon heidän kakustaan. Jokainen on varmasti kuullut villejä arvioita siitä, miten monia miljoonia tai miljardeja warettajat vievät rehellisten pelikauppiaiden kukkaroista, mutta ne ovat vain arvioita. Faktaa on hankala heittää pöytään, sillä milläs esität faktuaalisen tiedon siitä, miten paljon jotain ei tapahtunut.

Nyt sitä kuitenkin etsitään aika yllättävästä lähteestä. Tämän hetken aktiivisimpiin piraattigrouppeihin kuuluva 3DM on ilmoittanut, että kiinalaisen uudenvuoden jälkeen — eli käytännössä tästä eteenpäin — he eivät julkaise seuraavan vuoden aikana ainuttakaan crackia. Tämä on aika merkittävä juttu, sillä 3DM on viimeisten vuosien aikana noussut yhdeksi skenen aktiivisimmista porukoista ja on crackannut useita suuren profiilin pelejä. Nyt vetovastuu jää muille, tai pelit warettamatta.

3DM:n tiedottaja, sillä tietenkin porukalla on sellainen, ilmoitti syynkin: he haluavat tarkkailla, miten pelien myynnit tämän seurauksena kehittyvät. Jos pelijulkaisijat ovat oikeassa, pelien myyntien luulisi lähtevän selkeään nousuun. Näinköhän? Se jää nähtäväksi.

Kyynikko voisi toki epäillä, että taustalla on vähän muitakin syitä. Viime aikoina uudet kopiosuojaukset, kuten Denuvo, ovat osoittautuneet hyvin hankaliksi, elleivät mahdottomiksi crackata. Esimerkiksi Just Cause 3:sta ei ole vieläkään wareversioita liikenteessä. Ehkä tiimi on nähnyt kirjoituksen seinällä ja päättänyt tunnustaa tappionsa verukkeisiin vedoten? Kuka tietää!

Lähde: TorrentFreak