Parasta mobiilisotimista: Wars and Battles on huima sotapeli, mutta…

13.08.2015 12:00 Jukka O. Kauppinen

Hyvä strategiapeli on aina digitaalisen painonsa arvoinen virtuaalikullassa. Mutta kuka laskee niiden menetettyjen yöunien hintaa? Nah, ei niillä väliä, kunhan panzer vain jyrää. Ja niin panzereita, Pattoneita kuin T-vaikkamitä on tarjolla Wars and Battles –strategiapelissä, josta on julkaistu tuore painos sekä iOS-laitteille että Androidille.

Wars and Battles on itsessään eräänlainen pelialusta. Se on pelimoottori, jolle tehdään vuoropohjaisia heksasotapelejä. Niitä on julkaistu tähän mennessä kaksi. Normandy 1944 kuvaa tietenkin Normandian maihinnousun ja sen jälkeisiä taisteluja kesällä 1944. October War 1973 puolestaan  kuvaa Israelin ja arabinaapurien Yom Kippur –sotaa vuonna 1973.

Molempia olenkin tässä pelaillut viime viikon parin ajan, vähän vaihtelevin ajatuksin. Wars and Battlesin pelimoottori on kertakaikkisen makea. Heksasota toimii oikein hyvin tableteilla, ja mikäs tässä kun pelistä on luvattu myös PC-versiokin.

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Sen vähän kenkku maksutaktiikka vain harmittaa. Pelin perusversiosta on maksettava seitsemän euroa, millä saa kunkin sodan tutoriaalit ja perusskenaariot molempien osapuolten silmin. Laajemmat taistelut ja kampanjat on kuitenkin ostettava erikseen, jokaiseen sotaan. Tämä tekee vielä kympin per sota lisää alkujaankin hintavan mobiilipelin loppukustannuksiin.

Todella hyvä sotapeli – mutta onko se 17 tai 27 euron arvoinen? En osaa sanoa.

Lisätietoja: Wars and Battles @ App Store

Lisätietoja: Wars and Battles @Google Play

Lisää aiheesta

Blitzkrieg 3 –ennakko (PC)

Convoy (Mac, PC)

Heroes of Might and Magic III HD Edition (Android, iOS, PC)

Magnifico ’Da Vinci’s Art of War (Android, iOS, PC)

Total War: Attila (PC)

Warhammer 40K: Armageddon (PC)

Z Steel Soldiers (iOS)