Jenkkitähtösen oikeusjuttu Grand Theft Auto V:ttä vastaan sai yllätyskäänteen

15.03.2016 22:30 | Jukka O. Kauppinen

Jenkkiläinen pikkutähti Lindsay Lohan imaisi kaksi vuotta sitten liikaa jauhoja nenäänsä ja keksi, että Grand Theft Auto V -pelin tekijöiltä voisi nyhtää helpot rahat oikeudessa. Lohanin mukaan näet pelintekijät varastivat hänen elämäntarinansa.

Lohan väittää, että

…firma on kopioinut hänen elämänsä ja henkilökohtaisen tyylinsä Grand Theft Auto 5:een…

Eikä sinänsä ole edes ainoa yrittäjä:

Realitysarja Mob Wivesin tähtönen Karen Gravano syyttää Rockstar Gamesia hänen elämänsä varastamisesta Grand Theft Auto V –pelin tarinaan. Gravanon mukaan hänen persoonansa ja elämänsä on lätkäisty eräässä GTA V –pelin sivutehtävässä esiintyväksi Antonia Bottino –hahmoksi.

Haasteessa kerrotaan muun muassa, että “Gravanon elämäntarina on ainutkertainen – ja vain hänellä on oikeus kertoa siitä.”

Lohanin mukaan pelissä esiintyvä Lacey Jonas on täysi kopio hänen olemuksestaan, ulkonäöstään ja elämästään. Lohanin mukaan jopa promokuvat, joissa pelihahmo esiintyy, ovat luvatonta hänen persoonansa varastamista.

Vaikka syytökset ovat olleet alusta lähtien pilkan ja naureskelun kohteina, niin nyt new Yorkin osavaltion korkeimman oikeuden tuomari Joan Kennedy antoi haasteelle jatkoluvan. Tuomari ei ottanut kantaa haasteen perusteluihin sen enempää kuin Take-Twon vastalauseisiin, vaan tapausta käsitellään seuraavaksi ihan oikeussalissa.

Lohanille päätös on tietenkin väkevä PR-voitto, sillä hän pääsee näin takaisin julkisuuden parrasvaloihin, ainakin hetkellisesti.

Lisätietoja: Hollywood Reporter

Lisää aiheesta

Arvostelu: Scary Movie 5 ei ole yhtä hauska kuin kakka housussa

Lindsay Lohan haastoi Rockstar Gamesin oikeuteen

Lindsay Lohan lyö lisää löylyä GTA V -oikeusjuttuunsa

Lindsay Lohanista tulee pornotähti

Realitysarjan tähtönen väittää GTA V:n varastaneen hänen elämäntarinansa