Pelitalon älytön tappelu tv-kanavaa vastaan päättyi viimein: tv-kanava ei salli Sky-sanan käyttöä

20.06.2016 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Olette varmaan joskus kuulleet ihan älyttömistä patenteista ja typeristä tavaramerkeistä? Nyt voitte lisätä listaan brittiläisen Sky-tv-monimediajätin, joka näyttää omistavan sanan Sky.

Olette näet varmaan kuulleet No Man’s Sky -nimisestä pelistä? No. Siinähän on mukana sana Sky. Ja Sky plc, Robert Murdochin aikoinaan perustama mediajätti, ei muuten salli sanan Sky käyttöä missään kaupallisissa tuotteissa. Sama firma pakotti aikoinaan Microsoftin muuttamaan Skydrive-palvelun nimen Onedriveksi.

Sitten he katsoivat pientä Hello Games -pelitaloa ja totesivat, että ette muuten julkaise peliänne tuolla nimellä.

Ei se mitään ettei No Man’s Sky liity millään tapaa Sky-yhtiön toimintaan tai että Sky ei julkaise pelejä. Tavaramerkkirike, silti!

No Man's Sky

Hello Gamesin Sean Murray on kuitenkin kertonut nyt helpottuneena, että kolmen vuoden vääntö Skyn kanssa on ohi. Sitä hän ei kertonut, että millä ehdoin pelin nimi saatiin pitää entisellään tai kuka maksaa kenenkin oikeuskulut.

Jokunen viikko sitten No Man’s Skyn ilmoitettiin myöhästyvän hiukkasen. Tiedä sitten liittyikö tämä lakikiista lykkäykseen. Näillä näkymin peli julkaistaan elokuun 9. päivä.

Lähde: Twitter

Lisätietoja: http://www.no-mans-sky.com/

No Man's Sky

Lisää aiheesta

Nettiääliöt vauhdissa: No Man’s Skyn tekijöille tappouhkauksia

Turkanen! No Man’s Sky myöhästyy

Odotettu No Man’s Sky ilmestyy kesäkuussa

E3Dome: avaruus on in – lisää avoimen maailman avaruuslentelyä