Pinball Arade on flipperistin paratiisi

17.05.2014 16:00 Jukka O. Kauppinen

JOK tykkää kuulien pompottelusta. Ja pelimaailman muinaisiin saloihin sukeltelusta. Ei siis ihme, että Pinball Arcade –flipperisimulaattori iski mieheen kuin EXTRA BALLLLLLL!

Jokaisen laitteen historiaa avataan ripauksen verran ja useamman vuosikymmenen ajalle hajautuneissa kentissä piisaa ihailtavaa. Williamsin, Ballyn, Stern Pinballin ja Gottliebin vanhat laitteet ovat aivan ihania, ja etenkin muutama kokoelman 70-luvun laite on yksinkertaisuudessaan kerta kaikkisen hurmaava. Jopa siinä määrin, että niitä pelaa jopa mieluummin kuin moderneja hifi-flippereitä.

Arcaden historiallisuus tosin näkyy tai pikemminkin kuuluu myös alkuperäisten pelikoneiden ääniefekteissä. Kopsahtelut sun muut ovat niin sanoakseni ajanmukaisia, mutta pelikoneiden varsinaisissa ääniefekteissä ei ole hurraamista. Ei ollut alun perinkään, mikä tuntuu tänään vähän särähtävältä. Mutta edes vanha Pinball Dreams –fanikaan voi valittaa pallofysiikasta!

Arcadea onkin helppo rakastaa. Ja rakastajia on monta, sillä FarSight on pyöräyttänyt muutaman vuoden mittaan useita Kickstarter-keräyksiä, joilla yhtiö on kerännyt faneilta rahat legendaarisimpien flipperien lisensointiin. Näin peliin on saatu Bally/Midwayn Twilight Zone, Williamsin Star Trek: The Next Generation ja Williamsin Terminator 2: Judgement Day.

Lue koko arvostelu: Pinball Arcade (multi)

Lisää aiheesta

Gottlieb Pinball Classics (PS2, Wii) 

Pinball Dreaming: Pinball Dreams (iPhone/iPod) 

Pinball Hall of Fame – flipperimuseo Las Vegasissa 

Wiikon wanha: Pinball Dreams 

Williams Pinball Classics (PS3, Wii, Xbox 360)