Pohjois-Karjalan pelintekijöitä leimaa yhdessä tekemisen ja eteenpäin pyrkimisen henki

28.05.2012 23:30 | Jukka O. Kauppinen

Pelejä tehdään kaikkialla Suomessa. Myös itäisemmässä Suomessa. Juho Anttila perehtyy moniosaisen artikkelisarjan merkeissä Pohjois-Karjalan pelimaailmaan. Luettavissa nyt artikkelisarjan ensimmäinen osa.

Kuten ylempänä tulikin esille, Timo Ruohiota ja Veikko Miettistä yhdistää pelialaan kohdistuvan kiinnostuksen lisäksi se, että molemmat toimivat yrityshautomossa. Nimestäkin voi päätellä, yrityshautomo on paikka, missä liiketoimintaideat kypsyvät täysimittaisiksi ja elinkelpoisiksi yrityksiksi, mutta mitä tämä mahtaakaan tarkoittaa käytännössä? Veikko Miettinen vastaa:

”Yrityshautomon tehtävähän on auttaa yrityksiä alkuun. Käytännössä se tarkoittaa neuvontaa, konsultointia, apua talouden ennustamisessa, asiakashankinnoissa ja muissa vastaavissa haasteissa. Tämä on yleinen hautomokonsepti kaikille liiketoiminta-aloille. Pelialan yrityshautomossa tarvitaan lisäksi peliteknologiaan, pelien julkaisemiseen, markkinointiin ja projektinhallintaan liittyvää neuvontaa.”

Moni aloitteleva pelintekijä tahtoo kehittää mahdollisimman hyviä pelejä ilman selkeää käsitystä siitä, tahtooko harrastuksestaan itselleen myös ammatin. Liiketoiminnan kannalta tärkeät kysymykset, kuten se, kenelle peli on tarkoitettu, paljonko se saisi maksaa, miten peli julkaistaan ja kuinka kauan sen kehittämistyö saa viedä aikaa jäävät vähäiselle huomiolle. Yrityshautomo auttaa etsimään vastauksia myös näihin kysymyksiin.

 Varsinainen hautomovaihe kestää kolme vuotta, mutta sitä ennen toimintaa kehitetään ja koeponnistetaan kuuden kuukauden mittaisen esihautomovaiheen ajan. Varsinaista yritystä ei esihautomovaiheessa ole vielä virallisesti perustettu, vaan tarkoitus on varmistaa, että toiminta on ylipäätään elinkelpoista.

Lue koko artikkeli:Pohjois-Karjalassa haudotaan uusia pelialan menestystarinoita

Lue myös

Angry Birds Land – Särkänniemi on Rovion koealusta

Far Cry 3 – haastattelussa tuottaja Petter Sydow – monta pelikokkia saman padan ääressä

Sound Blaster Tactic3D Wrath – oivat langattomat kuulokkeet pelaajalle

Trials Evolutionia juhlittiin maailmanmestarin elkein

Wiikon wanha: Ridge Racer