UUSIMMAT

Pokemon meni naimisiin Tekkenin kanssa, lapsi ei ollut kaunis

19.05.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Mitä seuraa, kun Pokemon menee naimisiin Tekkenin kanssa? Ainakin iso äläkkä siitä, että miksi pelibrändit voivat mennä naimisiin kun ihmiset eivät voi. Eric Hartin sukeltaa kohun keskelle:

Pokkén Tournament on nimensä mukaisesti yhdistelmä kahta asiaa: Pokémonia sekä Tekkeniä. Jälkimmäinen yhtäläisyys sattuu tosin olemaan hieman häilyvä, sillä Tekkeniä peli ei muistuta kuin siinä, että molemmat ovat taistelupelejä. Noin muuten Pokkén sekä Tekken ovat täysin erilaisia pelejä.

Ensimmäinen ero Tekken-tyyliseen 3D-mähinään on se, että taistelu on jaettu kahteen osuuteen: niin sanottuun kenttäosuuteen sekä kaksintaisteluosuuteen. Kenttäosuus muistuttaa enemmän 3D-toimintapeliä, jossa väistellään ja heitellään projektiileja vastustajan suuntaan. Kun vastustaja on saatu haluttuun tilanteeseen, voi vastuksen lyödä vahvalla iskulla, mikä johtaa kaksintaisteluosuuteen.

Kaksintaisteluosuus muuttaa näkymän ja ohjauksen lähes totaalisesti. Taistelu on sivusta kuvattu ja pelaajan hahmo on lukittu samaan akseliin toisen pelaajan kanssa. Tämä on se eniten Tekkeniä muistuttava osuus. Kun toiseen pelaajaan saa lyötyä kunnon mojovan osuman, palaa peli taas kenttäosuuteen.

Lue koko arvostelu: Pokkén Tournament kaipaisi rutkasti hiomista (Wii U)

Pokkén Tournament

Lisää aiheesta

Nyt selvisi syy homouteen: Pokemonien vika!

Pokemon Alpha Saphire (3DS)

Pokemon Super Mystery Dungeon ei koukuta sekuntiakaan (3DS)

Pokemon-fanit eivät saa pitää hauskaa

Pokémon-musikaali oli taskumonsterien iloinen ylistyslaulu

Taistelupelejä henkeen ja vereen

Tekken kohtaa Ace Combatin – siis että… mitä?

Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)