Uusimmat

Railroad Tycoonin nykyaikainen haastaja – mikromaksuja ja rautateitä

18.06.2014 11:00 Jukka O. Kauppinen

Niklas Isberg suuntasi vanhan suosikkipelilajinsa pariin. Mutta ei tämä uusi tulkinta rautateiden rakentelusta selaimissa aivan vanhoille kunnon Sid Meierin teoksille pärjännyt. Miksei?

Pelissä on kuusi aikakautta, joissa jokaisessa on neljätoista päivää. Yhteen pelikierrokseen kuluu siis yhteensä noin kaksi kuukautta. Junakalusto päivittyy uudempaan aikakausien vaihtuessa, esimerkiksi aluksi on käytettävissä vain höyryvetureita. Uusia vetureita voi avata tutkimuspisteillä, joita kertyy tietyin väliajoin lisää. Opin tämän kantapään kautta panttaamalla pisteitä liian kauan, joten en kerinnyt hankkimaan parhainta junakalustoa ja raiteille jäi puksuttelemaan ensimmäisen aikakauden dinosauruksia.

Junat noutavat tehtaista kaupunkeihin resursseja, joista on pula. Peli alkaa tavanomaisilla hankinnoilla, kuten puulla, karjalla ja metallilla, mutta toiminnan laajetessa ne muuttuvat muun muassa laudoiksi ja makkaraksi. Vaihto tapahtuu yksinkertaisesti viemällä karja makkaratehtaalle ja jauhot myllyyn. Junaverkostoaan on järkevä laajentaa jo aikaisessa vaiheessa kauemmaksikin, sillä vaaditut resurssit vaihtuvat satunnaisesti.

Lue koko arvostelu: Rail Nation (Linux, Mac, PC)

Lue myös

Child of Light (PC, PS3, PS4, PSV, Xbox 360, Xbox One)

Democracy 3 (Linux, Mac, PC)

Surgeon Simulator Touch (iOS)

Wolfenstein: The New Order (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)