Rockstar uhkailee GTA-huijareita bannivasaralla

17.01.2014 10:00 | Juho Anttila

Grand Theft Auto V oli monen mielestä viime vuoden paras peli. Uuden GTA:n verkkopeliosiolla, GTA Onlinellä ei sen sijaan mennyt ihan niin hyvin. Julkaisu meni verkko-ongelmien vuoksi poskelleen, eivätkä pulmat ole loppuneet tähän. Viime aikoina peli on kärsinyt bugeista, jotka ovat mahdollistaneet pelin sisäisen rahan haalimisen epäreiluin keinoin.

Rockstar on jo päivittänyt GTA Onlinea ja luvassa on myös lisää korjauksia sitä mukaa, kun aukkoja löytyy ja niitä ehditään paikkaamaan. Tämän lisäksi firma on luvannut ottaa käyttöön ankarat keinot niitä pelaajia vastaan, jotka ovat tahallaan hyödyntäneet bugeja rahan ansaitsemiseksi.

Rockstarin mukaan jokainen, joka jää kiinni epäreilusta pelistä tulee saamaan rangaistuksen. Tämä voi olla joko passitus vain huijareille varatulle palvelimelle tai pahimmassa tapauksessa bannit koko pelistä. Sen sijaan ne, joiden ei voida osoittaa huijanneen tahallaan menettävät vain epäreilulla tavalla keräämänsä rahat.

Firman tiukka suhtautuminen huijauksia kohtaan on ymmärrettävää kahdesta syystä. Epäreiluilla keinoilla luotu peliraha sekoittaa pelin sisäistä ekonomiaa ja häiritsee näin muiden pelikokemusta. Toisaalta GTA Onlinessä on mahdollista ostaa pelirahaa oikealla rahalla. Jos pelirahaa saa huijaamalla helposti ja ilmaiseksi, syö tämä myös Rockstarin tuottoja.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

GTA Online päivitti huijareita hiiteen

Pelinkehittäjältä varastettiin 30 000 Steam-avainta

RuneScape selätti kultafarmaajat