Roolipelimäinen zombieräiskintä – ennakossa Dead Island

01.09.2011 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Zombit, nuo lystit pikku raahustajat. Kyllähän me tiedämme miten hauskaksi elämä muuttuu, kun niitä on paljon ja niitä on joka paikassa. Dead Island kuvaa vastaavaa tilannetta, jossa pelaaja herää pää kipeänä lomaparatiisisaarelta, joka on ihan pikkaisen zombahtanut.

Tero Lehtiniemi ottaa ensituntumia zombiekauhuun

Vakavahenkisyys ja zombiviihde istuvat yleensä huonosti yhteen, ja niinpä tätä on Dead Islandissakin vältelty viimeiseen asti. Se sijoittuu trooppiselle, rikkaiden ja menestyvien suosimalle lomasaarelle, jossa pääsankarimme sammuu alkoholin- ja lääkkeidentäyteisen illan päätteeksi. Kun tämä herää, luksuslomakohteessa on kirjaimellisesti helvetti irti, kun zombilaumat jahtaavat harvoja eloonjääneitä.

Puremalla tarttuva zombievirus ei jostain syystä tepsi sankariimme, joten tästä tulee luonnollisesti saaren asukkaiden paras ja ainoa toivoa selviytymiseen. Esteenä pelastumiselle on vain ja ainoastaan tuhansittain zombeja, tosin huhujen ja alkuvaiheen epämääräisten äänilokien perusteella zombi-infestaation takana olevaan rumaan salaisuuteenkin joudutaan perehtymään.

Testaamassamme ennakkoversiossa oli ikävästi tikittävä tunnin aikaraja, mutta sen aikanakin sai jo varsin hyvän yleiskuvan siitä, mitä Dead Island sisältää. Ennen pelin alkua pelaaja valitsee itselleen hahmon neljästä vaihtoehdosta: tarjolla on niin lyömäaseisiin erikoistunutta lihaskimppua kuin tikareiden viskomisessa pärjäävä kiinalaistyttökin.

Lue koko arvostelu: Dead Island -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Dead Nation (PS3)

Dead Rising 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Dead Rising 2: Case Zero (Xbox 360)

Left 4 Dead 2 (PC, Xbox 360)

Resident Evil 5 Gold (PS3, Xbox 360)

Rise of Nightmares – räiskintäkauhua Kinectillä

Lue myös

Bodycount -ennakko (PS3, Xbox 360)

CreaVures (Mac, PC)

Driver: San Francisco (PC, PS3, Xbox 360)

Let’s Dance with Mel B (PS3, Wii, Xbox 360)

One Piece Gigant Battle! (DS)