UUSIMMAT

Ruotsalainen pelijätti osti oikeudet Taru sormusten herrasta- ja Hobitti -elokuviin ja -peleihin

18.08.2022 16:20 Muropaketin toimitus

Ruotsalainen pelijulkaisija Embracer Group on ostanut Middle-earth Enterprises -osaston The Saul Zaentz Companylta. Kaupan mukana Embracer sai oikeudet Lord of the Rings- ja The Hobbit -elokuviin, peleihin ja muuhun mediaan.

Oikeudet kattavat kaiken Taru sormusten herrasta -trilogiaan ja Hobittiin liittyvän median ja tuotteistuksen, eli myös esimerkiksi lautapelit, fanituotteet, teemapuistot ja näytelmät. Lisäksi kauppa sisältää TolkienEstaten ja HarperCollinsin mahdolliset tulevat kirjalliset julkaisut.

Kauppahintaa kokonaisuudelle ei paljastettu.

Embracerin alla toimiva Asmodee Group on jo valmiiksi yksi menestyneimmistä LOTR- ja The Hobbit -lisensoijista, sillä yritys on julkaissut useita aiheeseen liittyviä menestyneitä lauta- ja korttipelejä. Aiheesta kertoi Hollywood Reporter.

Lähivuosina tärkeimpiä Keski-Maahan sijoittuvia julkaisuja tulevat olemaan syyskuussa alkava Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarja, ensi vuoden The Gollum -peli, vuonna 2024 ilmestyvä animaatio The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim sekä mobiilipeli The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth.