Rust lisäsi peliin naishahmot ja tekee pelaajista naisia satunnaisesti

11.04.2016 12:30 | Miikka Lehtonen

Selviytymisseikkailu Rust on taas otsikoissa. Peli herätti kohua muutamia kuukausia sitten, kun siihen lisättiin muitakin ihonvärejä kuin perus-valkoinen. Kun ihonväri jaettiin pelaajille sattumanvaraisesti, moni pahoitti mielensä hyvinkin ironisesti. Nyt on taas saman aika.

Rust on avoimen maailman selviytymisseikkailu, jossa pelaajat taistelevat luonnonvoimia ja toisiaan vastaan yrittäessään pysytellä hengissä armottomassa maailmassa. Alkujaan pelistä löytyi vain yhdenlainen hahmomalli: valkoinen mies. Kehittäjät lisäsivät myöhemmin peliin muitakin ihonvärejä ja jakoivat niitä pelaajille satunnaisesti Steam ID:n perusteella. Moni pahoitti mielensä, kun oma pelihahmo ei ollutkaan enää samanvärinen kuin pelaaja itse, tajuamatta tapahtuman ironiaa. Moni ei-valkoinen pelaajahan oli elänyt saman ongelman kanssa jo ties miten pitkään ja ties miten monen pelin tapauksessa.

Nyt peliin on lisätty myös naispuolisia hahmoja. Päivityksen yhteydessä kaikkien hahmot nollattiin ja kehitystiimi on jakeli sukupuolia pelaajille satunnaisesti Steam ID:n mukaan. Kuten arvata saattaa, mielenpahoitusta on tapahtunut. Voimakkaasti, laajasti ja hyvin värikästä kieltä käyttäen. Kehittäjät ottivat kantaa tapahtuneeseen lausunnolla, joka sai ainakin meikäläiseltä kaksi peukkua.

”Ymmärrämme, että tämä on arka paikka monelle ihmiselle. Ymmärrämme, että voit nyt pelata hahmolla, joka on eri sukupuolta kuin koet itse olevasi oikeassa elämässä. Ymmärrämme, että tämä ahdistaa joitain teistä ja saa teidät haluamaan pelata vähemmän. Teknisesti ottaen mitään ei ole kuitenkaan muuttunut, sillä puolet ihmiskunnasta paini jo aiemmin samanlaisten tunteiden kanssa”, kehittäjät totesivat.

Ja näinhän se on. Kun moni pelaaja on valkoinen mies, heidän — meidän — on helppo unohtaa, että muun väriset ja sukupuoliset pelaajat kokevat näitä ”hei, en ole ollenkaan samanlainen kuin pelihahmoni” -fiiliksiä useimpien pelien parissa. Ei siis ole ollenkaan huono juttu, että itse kukin pääsee välillä kokemaan samanlaisia asioita ja miettimään vähän, miltä todellisuus tuntuu monista kanssaeläjistämme. Empatia on kuitenkin hyvin tärkeä taito ihmisille ja jotain, mitä itse kunkin pitäisi ehkä joskus treenata.

Kehitystiimi totesi myös, että naisten lisääminen peliin on vain ensimmäinen askel tiellä, joka tulee johtamaan kaikkien hahmomallien uusimiseen, joten muutoksia on tulossa enemmänkin.

Lähde: Rust

Muropaketin uusimmat