UUSIMMAT

Samsung ja Oculus löivät hynttyyt yhteen

01.06.2014 20:00 | Juho Anttila

Viihdeteknologian kuumimpia trendejä seuratessa näyttää siltä, että virtuaalitodellisuuden läpilyönti starttaa toden teolla tämän vuoden aikana. Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasit lähestyvät kaupallista julkaisua ja kilpailijatkin virittelevät jo omia laitteitaan. Yksi näistä kilpailijoista on Samsung, joka on valinnut erilaisen strategian.

Suoran kilpailemisen sijaan Samsung panostaa yhteistyöhön. Firma on nimittäin lyönyt hynttyyt yhteen Oculusin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on varmistaa, että molempien firmojen virtuaalitodellisuustuotteista tulee parempia kuin mihin yritykset olisivat yltäneet yksin.

Samsung kehittää parhaillaan virtuaalitodellisuuslaseja, jotka toimivat yhdessä firman puhelinten kanssa. Puhelin istutetaan laseihin, jolloin nautittavaksi saadaan prototyyppejä kokeilleiden kertoman mukaan hämmentävän hyvä virtuaalitodellisuuskokemus. Yhteistyön tuloksena firma saa Oculusilta käytettäväkseen mobiilikehitystyökaluja ja apua käyttöliittymäkehitykseen.

Oculus ei myöskään jää nuolemaan näppejään. Yhteistyö antaa firmalle aikaistetun pääsyn käyttämään Samsungin seuraavan sukupolven näyttöteknologian pariin. Oculus voi hyödyntää tätä teknologiaa Oculus Riftin kuluttajaversion toteutuksessa.

Lähde: Engadget

Lisää aiheesta

Virtuaalitodellisuuden pahin vihollinen on kehno virtuaalitodellisuus

Oculus vastasi Zenimaxin väitteisiin: perätöntä puhetta

Oculus VR:n johtaja uskoo: virtuaalitodellisuus syrjäyttää television