Uusimmat

Seksi, rakkaus ja internet – ensimmäinen seksikokemus muuttui peliksi

06.11.2015 19:45 Jukka O. Kauppinen

Kyllä täytyy nostaa arvostavasti hattua jenkkiläiselle Nina Freemanille, jonka Cibele-seikkailupelin inspiraationa toimii jokin vähän henkilökohtaisempi elämänkokemus. Nimittäin ensimmäinen seksielämys, kaiken kukkuraksi vielä morpissa kohdatun nettihenkilön kanssa, jota Nina ei nähnyt kertaakaan uudelleen.

Eeeei kyllä minulle tulisi mieleenkään lähteä avautumaan henkilökohtaisuuksistani netissä, saati että rakentaisin muistojeni ja kokemusteni ympärillä tällä tavoin pelin. Mutta niinpä Nina vain teki.

Freeman muistelee, että ensikertalainen seksikumppani oli pelikaveri, jonka kanssa hän seikkaili yhdessä Final Fantasy XI:n maailmoissa. Hiljalleen kuukausien ajan kasvanut luottamus johti salaiseen romanttiseen viikonloppuun, jonka jälkeen mies palasi takaisin kotiinsa, maan toiselle laidalle. He eivät kohdanneet enää koskaan kasvokkain, vain pelissä.

Tästä jäi kuitenkin kaunis muisto, jota on kelvannut vaalia – ja joka innoitti Freemanin hyvin henkilökohtaiseen pelintekoon. Cibelessä mennään kuin ajassa taaksepäin elämään teini-Ninan elämää uudelleen, chattailemaan tämän kavereiden kanssa, ottamaan selfieitä ja kokemaan kuinka nettichattien ja elämänkokemusten kautta persoona kasvaa, kehittyy ja muuttuu – ja tietenkin kuinka nettiromanssi etenee.

Freeman on tehnyt aiemminkin pelejä, jotka pohjautuvat vahvasti hänen omiin elämänkokemuksiinsa. Cibele vie tämän kuitenkin vielä askelta pidemmälle.

Cibele löytyy Steamistä Mac- ja PC-versioina yhdeksän euron hintaan.

Lähde: Wired, Cibele Is a Crazy-Real Game About Falling in Love Online

Lisätietoja: Cibele @ Steam

Lisää aiheesta

Brittituotantoyhtiö tekee dokumenttia videopelilemmestä

Fanipojat rakastavat raivokkaasti

Pornoklassikon paluu: Lulan tissit ja seksin imperiumi

Tutkimus: Oma kulta on suomalaisille puhelinta tärkeämpi‏