Seksistisestä ja rasistisesta työpaikkakulttuurista syytetty Quantic Dream sanoo joutuneensa mediapelin uhriksi

07.02.2018 19:37 | Muropaketin toimitus

Detroit: Too Human -peliä työstävä Quantic Dream torjuu syytökset ja väittää kohun johtuvan mediasta.

Viime kuussa kolme eri ranskalaista mediaa uutisoi Quantic Dream -pelitalon sisäisistä ongelmista. Heavy Rainin ja Beyond: Two Soulsin kehittäneen pelistudion sanottiin ylläpitävän seksismin ja rasismin ilmapiiriä työpaikalla. Syytökset kohdistuvat studion kahteen johtohahmoon: David Cageen sekä Guillaume de Fondaumièreen.

Aiemmin syytöksiin on vastannut Cage, joka tuomitsi väitteet. Cagen mukaan hän ei voi olla rasisti eikä seksisti, sillä hän on mm. työskennellyt seksuaalivähemmistöön kuuluvan sekä tummaihoisen henkilön kanssa.

Nyt Quantic Dream on julkaissut ranskaksi tiedotteen Twitterissä. Se haastaa väitösten todenmukaisuuden sekä mainitsee, ettei yhtiötä ole koskaan tuomittu oikeudessa niistä seikoista, joista sen työskentelyilmapiiriä syytetään.

“Tammikuun 14:sta päivästä saakka Quantic Dream on joutunut tiettyjen median edustajien toimesta mustamaalauskampanjan kohteeksi sellaisilla väitteillä, joiden alkuperä ja todenperäisyys on kyseenalaista.

Kiellämme jälleen kerran studiota vastaan tehtyjä syytökset. Haluamme tällaisten tarpeettomien hyökkäysten loppuvan, jottemme joudu täysin valheellisten väitteiden uhriksi.

Toteamme taas, ettei meillä ole tietoa minkäänlaisesta häirinnästä ja syrjinnästä”, kerrotaan tiedotteessa.

Syytösten mukaan studiolla on ollut tapana muokata työntekijöitä erilaisiin seksuaalisiin kuviin, jopa myös natsien sotilaspukuihin. Kuvia on pidetty avoimesti työpaikan julkisissa tiloissa.

Lisäksi kahden eri lähteen mukaan Cage olisi kysynyt tunisialaista alkuperää olevalta työntekijältä, onko turvakameran videolla näkyvä yhtiön tiloihin murtautunut henkilö tämän työntekijän serkku.