Sony antoi PSP:lle armokuoleman

01.03.2016 15:40 | Jukka O. Kauppinen

Sonyn PSP-käsikonsoli oli jo ilmestyessään ristiriitainen laite. Se oli kiistämättömän tehokas ja hieno vekotin, mutta samalla jonkinlainen teknologinen umpikuja. UMD-levykkeiden käyttäminen pelien pääasiallisena jakeluformaattina oli stupid extreme -tason päätös, enkä nyt suorastaan rakastunut Sonyn omiin muistikortteihinkaan.

Ja niinhän siinä kävi, että vaikka PSP oli hurjasti tehokkaampi laite kuin Nintendon DS-käsikonsoli, DS rökitti Sonyn konsolin paremmilla ja innovatiivisemmilla peleillä.

PSP ei ollut suurella kartalla katsottuna varsinaisesti katastrofi, mutta ei se koskaan lähtenyt täysillä lentoonkaan, ei edes uusittuina versioina. Esimerkiksi PGP Go oli jännä yritys muokata konsolista pienempi, taskuunmahtuvampi ja digitaalisempi versio, jossa ei ole enää levyasemaa vaan pelit ladataan digitaalisesti. Moni ei siitä tykännyt, mutta ainakin meikäläisestä PGP Go oli kiva ja kätevä laite.

Vaan nyt on PSP lopullisesti historiaa. PS Vita nousi Sonyn ykköskonsoliksi neljä vuotta sitten, ja Sony pistää PSP:n nettikaupan kiinni 31.3.2016. Konsolin latauskauppatuki päättyy ja sen päälle lapioidaan lopullisesti kevyet mullat.

PSP-digisäliä ei kuitenkaan nykäistä ihan totaalisesti pois verkosta, sillä PSP:lle on jatkossakin mahdollista ostaa pelejä PlayStation Storen PC-kaupan kautta. Jo tehdyt ostokset on lisäksi mahdollista ladata konsolille jatkossakin.

PSP-pelit elävät jatkossa vahvemmin PS Vita -ympäristössä, sillä osa PSP-peleistä on tuunattu toimimaan Vitalla.

Lisätietoja: Closure Of PlayStation Store On PSP

Lisää aiheesta

Haluatko pelata PSP-pelejä Vitalla? Valmistaudu maksamaan

Sony kiistää PSP2:n – mutta testaa uutta PSP-konsolia

Sonyn hädän melkein haistaa: 10 ilmaista peliä PSPgon ostajille

Tässä se on, PSP Go

Muropaketin uusimmat