Uusimmat

Sony-fanipojat pillastuivat Capcomille

26.03.2007 14:46 Jukka O. Kauppinen

Armias Elämä. Sony-fanipojat pillastuivat Capcom-pelitalolle, kun yhtiö päätti julkaista Devil May Cry 4 –toimintapelin myös muille kuin PlayStation-konsoleille. Siispä barrikadeille! Vallankumous! Verkkoprotesti! Boikotti!

”Tunnemme itsemme kuin ulkopuolisiksi päätettyänne tehdä Devil May Cry 4 –pelin useammalle pelialustalle. Näin ollen olemme päättäneet boikotoida jatkossa Capcomin pelejä. Tämä johtuu päätöksestänne kääntää selkä kaikkein uskollisimmalle pelitalolle. Olemme nauttineet peleistänne vuosikausien ajan ja saaneet hyötyä Sony-painotteisuudestanne. Mutta päätöksenne tehdä Devil May Cry 4 myös muille pelikoneille ei ole turmioksi vain pelaajille, vaan myös Sonylle”, fanipojat itkevät vetoomuksessaan.

Tosin veitikoilta taisi jäädä huomaamatta, että Capcom on julkaissut pelejä vuosien mittaan monille muillekin pelikoneille kuin PlayStationeille. Myös – omg vieköön – jopa Xbox 360:lle. Muutenkin yksinoikeudet tuppaavat perustumaan yleensä laitevalmistajan kanssa tehtyihin yksinoikeussopimuksiin, joissa pelintekijä saa laitevalmistajalta (kuten Sony, Microsoft tai Nintendo) kasan hynää lojaaliutensa takeeksi. Eikä Devil May Cry ole missään nimessä ainut pelisarja, joka on joko loikannut tykkänään pelialustalta toiselle tai laajentanut aiempaa useammalle pelikoneelle.

Mutta se on vain voi voi jos ei miellytä. Antaapahan moinen fanboy-hössöttäminen kuitenkin reilusti hupia niille, jotka suhtautuvat asioihin enemmän järjellä kuin tunteella.

Capcom puolestaan totesi vastineessaan, että ”peliemme saaminen useampien pelaajien ulottuville miellyttää paljon useampia kuin mitä se ärsyttää. Eikä pelin ilmestyminen myös Xbox 360:lle estä PlayStation 3 –pelaajia pelaamasta sitä.”

”Tämä on yksinkertaisesti paras ratkaisu niin Capcomin kuin pelaajien kannalta.”

Asiasta kinataan myös Capcomin foorumeilla. Lue sieltä lisää, jos arvostat mustaa huumoria ja omaat sarkastisen mielenlaadun.

Lue lisää eDomesta

Paholainen itkee myös 360:lla ja PC:llä

Devil May Cry 2 (PS2)

Devil May Cry 3: Dante’s Awakening (PS2)

Blizzard bannasi pinon bottaajia

Devil May Cry 4 ilmestyy Pleikan lisäksi Xboxille ja pc:lle!

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat