Uusimmat

Sony Online Entertainment löysi uuden kodin sijoittajien sylistä

03.02.2015 09:00 Miikka Lehtonen

Sony Online Entertainment on jo vuosikausien ajan tuottanut nettipelejä. Alkuperäisestä EverQuestista lähtien firma on julkaissut jos jonkinlaisia pelejä ja kokenut niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Nähtäväksi jää, kumpiin luetaan tuorein tapahtuma: sijoittajat ottivat ja ostivat studion.

Vuosikausia painanut Sonyn nettipelidivisioona on myyty sijoitusyhtiölle, kertoo firman maanantai-iltana julkaisema tiedote. Sen mukaan Columbus Nova -sijoitusyhtiö on ostanut Sony Online Entertainmentin kokonaisuudessaan ja jatkaa tästä eteenpäin sen pyörittämistä uudella nimellä, Daybreak Game Studiona.

Pelistudion edustajat vakuuttavat, että mikään ei tule asiakkaan perspektiivistä muuttumaan, vaan hommia painetaan edelleen samalla tavalla kuin aiemminkin, ellei suuremmallakin innolla. Ja siinä kohtaa meikäläinen heittäytyykin sitten kyyniseksi. Nuiva mieleni kun kuiskuttelee, että sijoittajafirmat eivät ostele talousvaikeuksissa pyöriviä nettipelistudioita ihan hyvää hyvyyttään, vaan pikemminkin sen takia, että niillä on ehkä joku juttu, millä voisi olla arvoa. Sen jutun ympäriltä hakataan sitten kaikki rusto pois ja jäljelle jääneellä palasella tehdään niin paljon rahaa kuin mahdollista.

Toistaiseksi kuitenkin siis eletään siinä uskossa, että PlanetSide 2, H1Z1 ja muut entisen SOE:n pelit porskuttavat kuin tähänkin asti, mitä nyt jatkossa firma tulee tekemään pelejä myös Xboxille, kuten studion johtaja John Smedley jo ehti vahvistamaan. Seuraamme mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä.

Lähde: Reddit