UUSIMMAT

Sony selittelee UMD-muuntotuen puuttumista Vitasta

22.02.2012 11:00 Tero Lehtiniemi

Eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset PSP-omistajat ovat varmasti moneen otteeseen jo kerenneet ihmettelemään, miksi Sonyn Japanissa julkaisemaa ohjelmaa UMD-pelien ja elokuvien kääntämiseksi Vitan syömään muotoon ei olla tuomassa firman kotimaan ulkopuolelle. Nyt syykin on selvillä.

Syy on Sony Worldwide Studiosin pomon Shuhei Yoshidan mukaan juurikin meissä, PSP:n käyttäjissä. Olemme yksinkertaisesti ostaneet niin vähän PSP-pelejä ja UMD-elokuvia, ettei ohjelman kääntäminen ja julkaiseminen täällä ole liiketaloudellisesti kannattavaa.

Yoshidan mukaan PSP-pelejä julkaistaan Japanissa edelleen, ja ohjelman kohderyhmänä ovat nimenomaan ihmiset, jotka ovat kiinnostuneet sekä uusista Vita- että PSP-peleisstä. Yoshida korostaa myös hintaeroa: UMD-pelit ovat Japanissa paljon länsimaita kalliimpia, eikä uusien digitaaliversioiden lataamisen hintaero kuulemma ole kovinkaan paljon kalliimpaa.

En sanoisi etteikö Yoshidalla olisi pointtia, mutta vaikea kuvitella että ohjelman kääntämisestä olisi kauhean paljon vaivaa. Hyvä kuitenkin että firmalta saatiin suora ja rehellinen vastaus.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Alan Wake meni suoraan listaykköseksi – tienasi itsensä 48 tunnissa

Domen arvosteluviikko 7/2012: Katherine, Mass Effect 3, Men of War, Ski Region Simulator ja Vita – julkaisupelit

Jagged Alliance: Back in Action (PC)

Wiikon wanha: Meridian 59