UUSIMMAT

Suomalainen pelitalo Supercell teki miljardiluokan liikevaihdon julkaisematta uusia pelejä koko viime vuonna

14.02.2018 17:11 | Muropaketin toimitus

Pelitalo Supercell tahkosi viime vuonna aimo liikevaihdon ilman ensimmäistäkään pelijulkaisua.

Helsingissä päämajaa pitävä pelitalo Supercell on onnistunut tekemään lähes 2 miljardia euroa liikevaihtoa viime vuonna julkaisematta yhtään uutta peliä, kertoo Helsingin sanomat.

Supercellillä oli viime vuonna kokeiluvaiheessa peli jo kahdeksatta kuukautta, mutta sitä ei koskaan julkaistu. Kehitystiimillä ei ollut täyttä varmuutta siitä, että peli saavuttaisi kestävää suosiota.

”Olen erittäin ylpeä siitä, että yhtiömme haluaa pitää kiinni kovasta laatustandardista. Emme halua, että keskeneräistä tuotantoa pääsee markkinoille”, totesi Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanenen viime vuoden tuloksista.

Supercellin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,9 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli hivenen enemmän: 2,1 miljardia.

Toimitusjohtaja Paanasen mukaan lukujen heikkenemisen syy piilee siinä, ettei pelitalo julkaissut yhtään uutta peliä. Samaan aikaan Supercellin vanhat pelit ovat jo sen verran iäkkäitä, etteivät ne ime uusia pelaajia pauloihinsa enää samalla tapaa kuin aiemmin.

Supercellin tähtäimessä onkin pitää pelit mahdollisimman pitkään tuottoisina.

”Tunnetulla brändillä on helppo nousta hetkeksi ykköseksi, mutta tärkeintä on se, miten pitkäkestoinen pelin menestys on”, Paananen sanoi viime talvena.