Uusimmat

Suomalaista Halo 3 -taidetta Tukholmassa

18.09.2007 12:03 Miikka Lehtonen

Halo 3 lähestyy, hypejuna jatkaa puksuttamistaan. Tällä kertaa ollaan Tukholmassa, jossa järjestetään suomalaisvoimin Halo 3:n inspiroima ”poikkitaiteellinen konsertti”. Jotta semmoista tällä kertaa.

Poikkitaiteellisuus ei tarkoita tällä kertaa eritteiden tunkemista tehosekottimeen, vaan musiikki- ja performanssitaidetta. Musiikista vastaa Sonata Arctican entinen kitaristi, Jari Liimatainen, joka esittää Halo 3 -musiikkia yhdessä sinfoniaorkesterin kanssa. Samaan aikaan lavalla esitetään suomalaisen tanssija-koreografi Alexandra Campbellin suunnittelemaa Halo-tanssia.

Liimatainen itse ei ollut Halo-miehiä ennen tilaisuutta, joskin kertoo innostuneensa kun kutsun jälkeen tutustui pelin maailmaan. Alunperin syyt lähteä mukaan olivat maanläheisemmät. ”Tuppaan vastaamaan kyllä, jos pyydetään Tukholmaan soittamaan sinfoniaorkesterin kanssa kitaraa”, Liimatainen heitti. Taustalta paljastui kuitenkin videopelimeininkiä, sillä mies mainitsi arvostavansa esimerkiksi Squaren hovisäveltäjä Nobuo Uematsua suuresti idolinaan.

Campbell puolestaan aikoo pistää pelin hahmot tanssimaan tanskalaisen muotitalon suunnittelemissa asuissa. Myös Master Chief tulee pistämään jalalla koreaksi. Ikään kuin tämä ei vielä riittäisi, tilaisuudessa esitetään myös machinima-elokuva, eli videopelin sisällä ja sen avulla nauhoitettu elokuva. Alan tunnetumpia tekijöitä ovat muun muassa Rooster Teethin pojat, joiden Red vs. Blue -pätkät ovat naurattaneet verkossa jo vuosia.

Että sellaista monimediaa tällä kertaa. Master Chief ehti jo ateriaksi, uskonnolliseksi symboliksi ja nyt siis myös taideteokseksi. Mitähän seuraavaksi, Master Chief videopelilähettiläänä YK:hon?

Red vs. Blue -tuotantoon voi tutustua Rooster Teethin kotisivuilla. Siltä varalta, että Halo ei ole vielä tuttu, salaisuudet aukeavat Halo-saitin avulla.

Lue lisää eDomesta

Halo 3 -hype: kilpailemme elokuvien kanssa, haukkaa haloburgeri

Sonyn työntekijä vääristeli Halo 3 -tietoja Wikipediassa

Uusi, eeppinen Halo-mainos kannustaa pelaajia uskomaan

Joko Halo 3 -hype menee överiksi?

Katso tilanne vastaamatta