Tänään ilmestyy PC:lle todellinen mestariteos – odotettu uudelle alustalle jo 10 vuotta

28.03.2023 15:30 matsstenvall

The Last of Us Part I tuo viimeinkin Naughty Dogin ylistetyn seikkailupeli PC:lle, toki uusittuna versiona.

Tänään 28. maaliskuuta on monelle PC-pelaajalle pitkään odotettu päivä. The Last of Us saapuu nimittäin viimeinkin myös PC:lle.

Naughty Dogin ylistetty seikkailupeli ilmestyi alun perin PlayStation 3:lle vuonna 2013, ja myöhemmin se käännettiin myös PS4:lle. Virallista PC-käännöstä on kuitenkin saatu odottaa jo lähes 10 vuotta, eikä pitkään näyttänyt siltä, että moista tultaisiin koskaan näkemään.

Viime syksynä ilmestyi kuitenkin PS5:lle uudelleen tehty The Last of Us Part I, joka kääntyy nyt myös PC:lle. Peli on saatavilla Steamista, ja se avautuu kello 17 maissa Suomen aikaan.

The Last of Us Part I on alkuperäiselle pelille täysin uskollinen remake, joka parantaa pääasiassa pelin visuaalista puolta. Muropaketin arviossa PS5-versiota kutsuttiin ”vuoden turhimmaksi julkaisuksi”, mutta vain siksi, etteivät parannukset pohjimmiltaan muuttaneet ennestään mestarillista seikkailupeliä paljonkaan. Kriitikkomme totesikin, että ”The Last of Us Part I on ehdottomasti uusille pelaajille suositeltava versio pelistä.”

LUE MYÖS: Arvostelu: Upealta näyttävä The Last of Us Part I on vuoden turhimpia pelijulkaisuja

Alta näet The Last of Us Part I:n PC-trailerin. Vielä ei tietoa, tullaanko vuonna 2020 ilmestynyt jatko-osa The Last of Us Part II kääntämään sekin PC:lle, mutta tämä ei olisi kovin kaukaa haettu arvaus.