Testissä Nokian huippu-uutuus: Lumia 800

12.01.2012 18:15 | Jukka O. Kauppinen | 58

Sisarsivustomme Muropaketti on testannut Nokian huikean uutuusluurin, nimittäin Lumia 800:n. Mitä muropojilla on sanottavanaan tästä jännittävästä uudesta alusta, jonka myötä Nokian ja Microsoftin yhteistyö ponkaisee myös suuren yleisön ulottuville?

Koska kuoret ovat ”yhtä puuta” eikä rakenteessa ole saumoja, tuntuu puhelin erittäin tukevalta ja laadukkaalta. Reunoilta pyöristetyn muotoilun ansiosta se istuu erittäin mukavasti käteen, vaikkakin kovan muovipinnan takia laite saattaa tuntua hieman liukkaalta. Oikeaan kylkeen sijoitetut krominkiiltoiset painikkeet ovat tuntumaltaan terävät ja vasteikkaat.

Lumia 800:n taustapuoli on hyvin pelkistetty ja sen ainoa yksityiskohta on krominkiiltoinen kamerakehys sekä kahden LED-valon salama. Koska laitteen runko koostuu yhdestä kappaleesta, ei siitä löydy irrotettavaa takakuorta. Samasta syystä myöskään akku ei ole käyttäjän vaihdettavissa. Micro-SIM-kortin paikka löytyy tästä syystä puhelimen yläpäädystä pienestä muovisesta kelkasta. Harmillisesti kelkka sekä sen vieressä oleva microUSB-liitännän muovinen suojaläppä ovat hieman heppoisesti toteutettuja. Varomattomalla käytöllä suojaläppä jää suurella todennäköisyydellä puhelimen elinkaaren aikana käyttäjän käteen.

TaskuMuro pääsi testaamaan Lumia 800:aa käytännössä parin viikon ajan ja laite toimi koko jakson moitteettomasti. Laitetta ei tarvinnut käynnistää turhaan uudelleen eikä vakavampia jumiutumisia havaittu. Yleisesti ottaen käyttöjärjestelmä toimii 1,4 gigahertsin suorittimella erittäin sujuvasti ja näyttävästi, vaikka satunnaisesti latauspompulat saattavatkin juosta ruudun ylälaidassa miettimisen merkiksi. Rautapuolen suorituskyky riittää mainiosti Windows Phonen pyörittämiseen.

Lumia 800:n muotoilu ja rakenne miellytti testaajia suuresti testijakson aikana. Vaikka Lumian paksuus on yli 12 mm, ei se tunnu taskussa tai kädessä erityisen paksulta. Puhelin sopii hyvin käteen ja reunoiltaan pyöristetty näytön lasi sekä monoblokkirakenne tuovat käyttötuntumaan viimeisen silauksen.

Lue juttu: TaskuMuro: Testissä Nokia Lumia 800

Lue myös

eDome 11 vuotta sitten: kun Blizzard ilmoitti maailman muuttuvan

Ion iCade muuttaa iPad-tabletin kolikkopeliksi

STALKER 2 elää ja voi hyvin, kuulemma

Wiikon wanha: Syndicate – korporaatiodystopiaa ja huumehemmoja