Uusimmat

The Elder Scrolls Online on kerännyt miljoonia uusia pelaajia

21.05.2016 20:00 Juho Anttila

The Elder Scrolls Online, ZeniMaxin kunnianhimoinen yritys siirtää Elder Scrolls -sarjan roolipelit morppimaailmaan, julkaistiin aikanaan kovalla hypellä ja kuukausimaksupelaamisen nimiin vannoen. Menestys ei kuitenkaan ollut lopulta aivan odotetun kaltaista, mutta nyt The Elder Scrolls Onlinellä menee taas vaihteeksi lujaa.

Avaintemppu oli päätös vaihtaa pelin maksumalli Guild Wars -morpistakin tuttuun ”kertaostos ja pulinat pois”-metodiin. Samalla peli julkaistiin myös uudestaan nimellä Tamriel Unlimited eikä pitkään odotettu konsolijulkaisukaan haitannut menestystä. The Elder Scrolls Online onkin kerännyt jopa miljoonia uusia pelaajia vuoden 2015 aikana.

ZeniMax Online Studiosin Matt Firor kertoo, että alkuperäinen julkaisu ei tavoittanut täysin kohderyhmäänsä. Kuukausimaksu oli tuttu konsepti morppipelaajille, mutta Elder Scrolls -sarjan fanit eivät kokeneet sitä omakseen. Firorin mukaan oleellista oli silti olla siirtymättä myöskään mikromaksumalliin, sillä se oltaisiin koettu yhtä lailla vieraaksi. Mahdollisuus ostaa peli itselleen kertarysäyksellä oli se malli, johon Elder Scrolls -sarjan fanit ovat tottuneet, ja sen valinta osoittautui onnistuneeksi valinnaksi.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: www.elderscrollsonline.com

Lisää aiheesta

Varkaiden kilta rynnistää Elder Scrolls Onlineen

ZeniMax pisti pihalle 300 työntekijää

The Elder Scrolls Online muuttuu kuukausimaksuttomaksi, lopultakin konsoleille