The Game Awards -gaalassa palkitaan videopelejä: Nämä viisi kilpailevat parhaan pelin tittelistä

17.11.2016 11:00 | Tuukka Hämäläinen

uncharted4_gall2_pelikuvia_uut201605-gall-0039

Muun muassa Uncharted 4 ja Overwatch kilpailevat vuoden parhaan videopelin tittelistä The Game Awards -palkintogaalassa. Mukana ehdokkaiden joukossa on myös Playdead-studion indie-peli Inside.

Videpelien merkittävä palkintogaala eli The Game Awards järjestetään 1. joulukuuta Los Angelesissa, ja eilen julkistettiin myös gaalan täydet ehdokaslistat. Naughty Dogin hittiseikkailu Uncharted 4: A Thief’s End keräsi peräti kahdeksan ehdokkuutta eri kategorioissa, ja peli on ehdolla myös vuoden parhaaksi peliksi.

Unchartedin ohella vuoden parhaan videopelin tittelistä kilpailevat id Softwaren räiskintäpeli Doom, Blizzardin elektroniseksi urheilulajiksi kohonnut Overwatch, Respawn Entertainmentin robottiräiskintä Titanfall 2, sekä pienempi indie-peli Inside, joka julkaistiin kesällä.

Playdeadin julkaisema Inside muistuttaa studion aiempaa, kehuttua Limbo-tasohyppelyä (2010). The Game Awardsin parhaan pelin ehdokkaiden joukossa se erottuu selvästi pienempänä tuotantona kuin kilpailijansa, mutta peli sai neljä muutakin ehdokkuutta, esimerkiksi parhaasta tarinasta ja taiteellisesta suunnittelusta.

Kaikkien kategorioiden ehdokkaat näet esimerkiksi Polygonin artikkelista. Alta näet Dome.fin arvostelut parhaan videopelin ehdokkaista:

Uncharted
Kaikki jutut aiheesta