Tiesitkös tätä: Rockstar teki klassikkoscifin CGI-kohtaukset?

03.09.2013 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Rockstar Games tunnetaan kovista peleistään. GTA ja silleen. Mutta Rockstar San Diego –studiolla, joka on luonut muun muassa pelit Midtown Madness, Smuggler’s Run, Midnight Club ja Red Dead Redemption, on historiassaan jotain astetta erikoisempaakin.

Ennen kuin firma tunnettiin osana Rockstaria, se oli Angel Studios. Ja Angel Studios loi tietokonegrafiikkakohtaukset klassiseen science fiction –elokuvaan The Lawnmower Man, Ruohonleikkaaja (1992).

Wikipedialainaus:

Virtuaalitodellisuutta tutkiva tohtori Larry Angelo (Pierce Brosnan) tekee kokeita simpansseilla VSI (Virtual Space Industries) -yhtiössä. Kokeissa pyritään nostamaan simpanssien älykkyyttä ja aggressiivisuutta, jotta niistä tulisi hyviä sotilaita. Eräs koe menee pieleen ja koesimpanssi Roscoe 1138 pakenee laboratoriosta. Roscoe ammutaan takaa-ajon jälkeen. Tämän jälkeen Angelo päättää vetäytyä VSI:stä, mutta jatkaa kokeita kotioloissaan. Hän ottaa koekaniiniksi yksinkertaisen ruohonleikkaajansa Joben (Jeff Fahey) ja päättää lisätä tämän älykkyyttä. Aluksi kaikki sujuu hyvin, mutta lopulta koe ryöstäytyy Angelon käsistä.

Ja kun tieteellinen koe riistäytyy käsistä, niin tiedättehän. Siinä käy pirun huonosti.

Lawnmower Manin tietokonegrafiikkakohtaukset herättivät aikoinaan valtavasti huomiota ja hypeä. Tässäkö tulevaisuus? Vuonna 2000 me kaikki sukeltelemme tuolla tavoin virtuaalimaailmoissa!

Ihan niin ei käynyt, mutta taitaa joku yhä tämänkin leffan muistaa.

 

Kaikki Ruohonleikkuriäijän CGI-kohtaukset tuubivideona

Elokuvan pohjalta tehtiin myös kaksi peliä: The Lawnmower Man (1993) ja Cyberwar (1994).

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lawnmower_Man_%28film%29#Production

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Rockstar_San_Diego

Lisää aiheesta

Grand Theft Auto V –ensikosketus – viivaa, viinaa ja aseita (osa 2) 

Grand Theft Auto V:n traileri herätti netti-idiootit 

Red Dead Revolver -ensitesti