UUSIMMAT

Trials palaa kotiin PC:lle, kullattuna

05.03.2013 22:00 Jukka O. Kauppinen

JOK on pelaillut Redlynxin Trials-pelejä eri versioina jo jonkin aikaa, ja fiilis on vain parantunut peli peliltä. Ja nyt on jotain kivaa luvassa PC-pelaajillekin, sillä Trials palaa kotiin.

Peli on rakennettu taitavan koukuttavaksi. Iisimmillä leveleillä kentän läpäisee vaivatta jo ensimmäisellä kerralla, mutta kun läpäisystä palkitaan erilaisilla mitaleilla, niin pian sitä miettii josko saisi ajoista raavittua pois muutaman sekunnin kirkkaampaa mitalia varten. Tai kun haluaisi avata seuraavan kilpailusarjan, mutta siihen tarvittaisiin vielä yksi pokaali. No, koitanpa hurauttaa jonkin pronssitasoisesti läpäistyn kentän hopea- tai kultamitalisuorituksella. Paljonko saan parannettua, kun yritän kerran, kaksi, kymmenenkin kertaa uudelleen? Jos saan ajettua sen yhden pahan paikan ilman kaatumista, mikä syö tulosta aina muutaman sekunnin verran edelliseen checkpointiin palatessa?

Kokeilin alkuun PC-versiota ohjaimista perinteisimmällä: näppiksellä. Konffasin yksinpeliäni varten prätkän keulimisnäppäimet A/D:n ja säilytin kaasut nuoli ylös/alas-namiskoissa. Sitten radalle. Ja hyvinhän se sujui. Ensimmäiset radat muistuivat mieleen pirullisen nopeasti, sillä niissä on kovasti kamppailtu leaderbordeissa kavereita vastaan sekunnin kymmenysten ja sadasosien tarkkuudella. Näppäimiltä pelaaminen ei tuntunut merkittävästi  hankalammalta kuin Xboxilla padillakaan, mutta toki PC-versio tukee padejakin.

Lue koko ennakko: Trials Evolution Gold Edition -ennakko (PC)

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Trials 2: Second Edition (PC)

Trials HD (Xbox 360)

Trials Evolution (Xbox 360)