UUSIMMAT

Uncharted 4 on mukaansatempaava mestariteos, ei sen vähempää – lue arvostelu

10.05.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Jää hyvästi, Nathan Drake. Ystävä. Uncharted-pelisarjan tarina on tullut päätepisteeseensä. Miikka Lehtonen jättää kyyneleiset jäähyväiset:

Uncharted 4 on sen tien huipentuma, jolle Naughty Dog lähti reilu vuosikymmen sitten Uncharted: Drake’s Fortunen kehityksen aloittaessaan. Kaikesta näkee, että vuosikymmenen aikana tiimi on oppinut valtavasti siitä, miten elokuvamaisia toimintapelejä tehdään. Mutta ei Naughty Dogin loisto rajoitu vain rymistelyyn. Uncharted 4 on myös erinomainen peli kun puhutaan tarinankerronnasta. Se on rytmitetty erinomaisesti ja osaa olla oikeissa paikoissa koskettava, hauska, jännittävä ja ties mitä muuta.

Ei sovi myöskään sivuuttaa sitä, miten hämmentävän hyvältä peli näyttää. Uncharted 4 on parhaimman näköinen PlayStation 4 –peli, mitä minulla on vielä tullut vastaan, ja parhaimman näköisiä pelaamistani peleistä yleensäkin. Hahmomallit ovat hämmästyttävän yksityiskohtaisia ja niissä on hyödynnetty kenties pelimaailman parasta motion capture –osaamista. Usein pelatessaan unohtaa katsovansa pelihahmoja, koska ne näyttävät niin eläviltä.

Lue koko arvostelu: Uncharted 4: A Thief’s End – “helvetin hyvä” (PS4)

Uncharted 4

Lisää aiheesta

Uncharted: Drake’s Fortune (PS3)

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3)

Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4)