Universumin eeppisin kukkotappeluturnaus, panoksena ihmiskunnan tulevaisuus

15.05.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Saint Seiya on yksi niistä jutuista, joista anime/mangamaailmaa seuraamaton Kimmerian barbaari ei tajua pätkääkään. Onneksi Eve Pukero ei ole kimmerialainen barbaari.

Saint Seiya -anime on kuin luotu pohjaksi eeppiselle mättöpelille, jossa panoksena on koko universumi.  Peli onkin kuin universumin eeppisin kukkotappeluturnaus, joka on erittäin uskollinen esikuvalleen. Niin vaikuttavat taisteluanimaatiot kuin jatkuva dialogi niin taistelujen aikana kuin välissäkin luo tarinaa, jota jaksaa ja haluaa seurata enemmänkin.

Peliversion toteutus on laadukas ja varmasti hivelee jokaisen sarjan fanin silmää. Cellsheidaus on uskottavan oloista, ja peli jopa tuntuu kuin animen pelaamiselta, osittain ohjauksen lievän kankeuden takia. Tähänkin tottuu ajan kanssa kun oppii hallitsemaan oikean ajoituksen.

Vaikka kyseessä onkin tappelupeli, niin ajoituksilla on todella tärkeä rooli , samoin vastustajan kokonaan pelistä poistavan superhyökkäyksen lataamisella. Aivoton näpytteleminen a’la Tekken ei siis onnistu, vaan tärkeämpää on oppia suojautumaan , väistelemään ja samalla lataamaan erikoishyökkäyksiin tarvittavia voimia. Huikeasti toteutut animesta inspiraationsa saaneet erikoishyökkäykset voi myöhemmin myös katsella erillisessä galleriassa, jonne kertyy pelissä etenemisen mittaan myös kaikenlaista mielenkiintoista materiaalia soundtrackista ja 3d-hahmomalleista lähtien.

Lue koko arvostelu: Saint Seiya: Brave Soldiers (PS3)

Lisää aiheesta

Asura’s Wrath (PS3, Xbox 360)

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 (PS3, Xbox 360) 

One Piece Pirate Warriors 2 (PS3) 

Saint Seiya: The Sanctuary (PS2)