Uudessa Rainbow Six –räiskinnässä on lanipotentiaalia – lue testi!

10.10.2015 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Oma HCJormamme eli Kalle Lounela kävi ottamassa tuntumaa Rainbow Six Siege –pelin ennakkoversioon. Mikäs siinä lanitellessa, kun pelikaverit olivat vieressä ja olivat vielä keskivertonettiääliötä kivempia pelikavereita!

Käsky käy. Erikoisjoukkojen miehet heittävät koukkunsa katolle, jonka jälkeen he hivuttautuvat lähtöasemiin. Räjähdyspanokset pannaan paikoilleen. Lähtölaskennan jälkeen ikkunat pamahtavat sisään ja aseet alkavat laulaa sulosointujaan. Molemmat puolet menettävät välittömästi tovereita haulien vaihtaessa omistajaa.

Vasemmassa kädessäni on koko vartalon suojaava kilpi, oikeassa revolveri. Rynnin sisään ikkunasta niin nopeasti kuin mahdollista huutaen terroristien sijainteja mikkiin. Sain yhden, sain toisenkin, mutta sitten klassisesti otan kuulan kalloon iskurin lyödessä tyhjää. Jatkan taistelua spottaillen vastustajia pienistä robottikameroista, jotka olimme ajaneet talon sisään aivan kierroksen alussa.

Puolustajat eivät saa pidettyä pommiaan turvassa kovista ponnisteluistaan huolimatta ja nappaamme selvän voiton. Vieressä istuvalle vastustajatiimille rivouksien huutelu antaa hunajakuorrutteen erävoitolle, jonka jälkeen uusi yhteispeliä mittaava matsi alkaa. Tunnelma on katossa jokaisella osanottajalla.

Lue koko artikkeli: Rainbow Six Siege – ” eväät täydelliseen lanipeliin”

 

 

Lisää aiheesta

Rainbow Six oli samalla menestyneen teknotrillereillään paksua tiliä tehneet Tom Clancyn perustaman Red Storm Entertainment -pelitalon ensimmäinen varsinainen megahitti. Red Storm oli tehnyt useita korkealle tähtääviä strategiapelejä, joilla pelattiin niin suurvaltapolitiikalla kuin kybersodan salaisissa maailmoissa. Mutta väkevää Clancy-henkeä puhkuva Rainbow Six oli lopulta se peli, joka nousi suuremmankin pelaajayleisön suosioon.

Toki tässä oli se surullisempikin puoli, että Rainbow Sixien suosion myötä Red Storm urautui työstämään vain tätä yhtä pelisarjaa, minkä jälkeen Ubisoft löi sitten rahaa pöytään ja osti niin studion kuin Clancyn nimen pelioikeudet.

Lue koko artikkeli: Wiikon wanha: Tom Clancy’s Rainbow Six

Rainbow Six: Siege on kuin yhdistelmä Counter-Strikeä ja Yksin kotona –elokuvaa, ainakin demon perusteella. Alfa-versiossa kaksi viiden miehen tiimiä kisasi panttivangin kohtalosta taktisiin asusteihin sonnustautuneina ja raskain rynnäkköasein varustettuina. Tuttua kamaa toistaiseksi, siis.

Heitetään mukaan vielä pari kourallista hahmoluokkia omine varustuksineen, matsien aikana kerättäviä kokemuspisteitä ja sitä myötä avattavia uusia varusteita ja kyllä… Näyttäisi siltä, että meillä on käsissämme taktinen nettiräiskintä vuosimallia 2012-2015.

Lue koko artikkeli: Rainbow Six: Siege –ensikosketus: Yksin kotona (viidestään ja panttivangin kanssa)

Muropaketin uusimmat