Valve esittelee omat virtuaalilasinsa ensi viikolla

24.02.2015 11:00 | Miikka Lehtonen

Virtuaalitodellisuus nostaa vauhdilla päätään, vaikka monikaan 90-luvun Dactyl Nightmaret muistava ei sitä ehkä uskoisikaan. Ensi viikolla Valve liittyy Oculuksen, Sonyn ja Microsoftin riveihin esitellessään omat lasinsa.

Ei ollut mikään salaisuus, että Valve kehitteli omia virtuaalitodellisuuslasejaan. Se sen sijaan oli vähän hämärän peitossa, että projekti oli yhä aktiivikehityksessä. Valven irtisanottua paljon tekniikkaväkeään viimeisten parin vuoden aikana moni kuvitteli jo, että VR-lasit ja monet muut huhutut uudet teknolelut olisivat olleet historiaa.

Näin ei kuitenkaan ole, sillä Gamasutra-saitti kertoo, että Valve buukkailee ensi viikolla järjestettäville GDC 2015 -messuille tapaamisia kehittäjien kanssa lasiensa tiimoilta. Lasit, samaten kuin uusitut ja jatkokehitellyt SteamMachine-laitteet ja -ohjaimet, ovat myös muutenkin kehittäjien testattavissa ja yleisessä esittelyssä messuilla.

Jää nähtäväksi, millaiset laseista lopulta tulee. PC-puolella Oculus on suhteellisen suvereeni markkinajohtaja, tosin ei aivan ongelmaton sellainen. Kaikissa tähän saakka esitellyissä Oculuksen kehitysversioissa on ollut omat tekniset rajoituksensa, kuten matala resoluutio. Tiettävästi firma on korjannut ongelmia ja esitellyt suljettujen ovien takana huomattavasti aiempaa parempia versioita laseistaan, mutta ehkä Valvella olisi tässä tilaisuus kaapata valokeila itselleen.

Lähde: Gamasutra