UUSIMMAT

Valve esittelee omat virtuaalilasinsa ensi viikolla

24.02.2015 11:00 | Miikka Lehtonen

Virtuaalitodellisuus nostaa vauhdilla päätään, vaikka monikaan 90-luvun Dactyl Nightmaret muistava ei sitä ehkä uskoisikaan. Ensi viikolla Valve liittyy Oculuksen, Sonyn ja Microsoftin riveihin esitellessään omat lasinsa.

Ei ollut mikään salaisuus, että Valve kehitteli omia virtuaalitodellisuuslasejaan. Se sen sijaan oli vähän hämärän peitossa, että projekti oli yhä aktiivikehityksessä. Valven irtisanottua paljon tekniikkaväkeään viimeisten parin vuoden aikana moni kuvitteli jo, että VR-lasit ja monet muut huhutut uudet teknolelut olisivat olleet historiaa.

Näin ei kuitenkaan ole, sillä Gamasutra-saitti kertoo, että Valve buukkailee ensi viikolla järjestettäville GDC 2015 -messuille tapaamisia kehittäjien kanssa lasiensa tiimoilta. Lasit, samaten kuin uusitut ja jatkokehitellyt SteamMachine-laitteet ja -ohjaimet, ovat myös muutenkin kehittäjien testattavissa ja yleisessä esittelyssä messuilla.

Jää nähtäväksi, millaiset laseista lopulta tulee. PC-puolella Oculus on suhteellisen suvereeni markkinajohtaja, tosin ei aivan ongelmaton sellainen. Kaikissa tähän saakka esitellyissä Oculuksen kehitysversioissa on ollut omat tekniset rajoituksensa, kuten matala resoluutio. Tiettävästi firma on korjannut ongelmia ja esitellyt suljettujen ovien takana huomattavasti aiempaa parempia versioita laseistaan, mutta ehkä Valvella olisi tässä tilaisuus kaapata valokeila itselleen.

Lähde: Gamasutra

Keskustelu

Ääkköset bugasivat oikein kunnolla äskeisessä kommentissani.
Vähän tarkemmin kun asiaa tutki, niin onhan noista laseista ollut Domessakin juttua noin vuoden takaa ”valven-virtuaalitodellisuuskypara-on-valovuosia-muita-edella”, mobiilisivulla ei näkynyt noita asiaan liittyviä linkkejä.

Tulee kyllä ihan puun takaa tämä, ettäkö Valve olisi kehittämässä omia lasejaan. Low Lifen kommenttiin viitaten olen itsekin vähän skeptinen, mitä siellä messuilla nyt tullaankaan esittelemään

Nyt on toimittaja tehnyt ihan omat päätelmänsä Valven esittelemästä raudasta. Gamasutran artikkelissa tai Valven alkuperäisessä ilmoituksessa ei mainita VR-laseja sanallakaan. ”SteamVR hardware” voi tarkoittaa vaikka VR-käyttöön tarkoitettua ohjauslaitetta.

Muropaketin uusimmat