Uusimmat

Viikko videopelistreamausta ja rahat hyväntekeväisyyteen? Kelpaa!

04.07.2016 11:30 Miikka Lehtonen

Käyntiin pyörähtänyt heinäkuu tarkoittaa eri ihmisille paljon eri asioita, mutta minulle ennen kaikkea tätä: Summer Games Done Quick on alkanut! Pelaajat streamaavat taas videopelejä viikon verran ja keräävät rahaa erittäin hyvään tarkoitukseen.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Games Done Quick -tapahtuma on taas täällä. Eilen illalla alkanut Summer Games Done Quick 2016 kerää ruudun eteen satoja speedrunnaajia, jotka siis ovat erikoistuneet pelaamaan tiettyjä pelejä läpi mahdollisimman nopeasti. Usein ”mahdollisimman nopeasti” tarkoittaa jotain naurettavan nopeaa aikaa, koska pelaajat ovat löytäneet peleistään kaikki mahdolliset aukot, bugit ja kikat, joilla pystyy usein hyppimään yli suuria osia pelistä.

Näitä pelejä streamataan sitten netissä 24/7 ensi viikonloppuun asti. Ei vain huvin vuoksi, vaan samalla kerätään rahaa Doctors Without Borders -järjestölle, joka auttaa ihmisiä kriisialueilla ja maissa, joissa ei ole muuten kunnollista lääkäriverkostoa. Viime vuonna Games Done Quick keräsi tapahtumillaan yli 1,5 miljoonaa taalaa järjestölle, ja tänä vuonna tähtäin on tietenkin vielä korkeammalla. Ensimmäisen reilun 12 tunnin aikana on kertynyt jo miltei 100 000 taalaa rahaa, joten projekti etenee hyvin.

Katsella voi alla olevan härpäkkeen ohella tapahtuman nettisivujen kautta, mistä löytyy myös infoa aikatauluista, tapahtuman ympärille kyhätyistä kampanjoista ja alennuksista sun muusta.

Lisätietoja: Summer Games Done Quick 2016