Uusimmat

Wii myi Euroopassa loppuun

13.12.2006 14:33 Jukka O. Kauppinen

Nintendon Wii-konsolin julkaisu oli räväkkä tapahtuma. Konsoli myytiin loppuun niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Tähän ei mennyt kuin kaksi päivää.

Nintendon mukaan Euroopassa myytiin 325 000 Wii-konsolia vain kahdessa päivässä. Yhtiön mukaan tämä on nopeimmin myynyt pelikonejulkaisu Euroopassa koskaan . Ja sen voi kyllä uskoa, kun katselee pelikauppojen Wii-hyllyjä. Tyhjää täynnä. Ainakin yksi putiikki, jolla konsolia vielä on, myy jäljellä olevia laitteitaan vain 599 euron hintaan. Suomeen saatiin ensi vaiheessa noin 2000 Wii-laitetta, mutta kauppaketjujen mukaan 10 000 Wiitä olisi mennyt helposti hujauksessa. Lisää laitteita on tulossa joulu- ja tammikuun aikana.

Julkaisun myyvin peli oli vähemmän yllättäen Legend of Zelda: Twilight Princess. Sitä myytiin julkaisuviikonlopun aikana 240 000 kappaletta, eli 74 prosenttia konsolin ostajista nappasi myös oman Zeldan.

Toinen suosittu julkaisupeli oli Wii Play kauko-ohjaimineen, jonka osti yli 50 prosenttia konsolin ostajista.

Wiin menekki on ollut hyvää myös Japanissa ja Amerikassa. Edellisen kolmen viikon aikana Nintendo on myynyt päälle miljoonan konsolia. Yhdysvalloissa Wiitä myytiin ensimmäisen kahdeksan päivän aikana noin 600 000 kappaletta. Japanissa myytiin 400 000 Wiitä ensimmäisen päivän aikana.

Myös Nintendo DS on käynyt kaupaksi. Viime viikolla Euroopassa myytiin 515 000 DS-käsikonsolia. Nintendon mukaan tämä on paitsi DS:n oma myyntiennätys, myös ennätys minkä tahansa konsolin viikkomyyntimäärissä. Yhteensä Euroopassa on nykyisellään yli 8,5 miljoonaa DS:ää.

Lisää Wii-humua

Nintendo Wii julkaistiin Suomessa

Wii löysi yleisönsä

Päätoimittaja Kauppinen Wiin lumoissa

eDomen Zelda: The Twilight Princess -ennakko

Virtual Console -julkaisupelit

Tulevia Virtual Console -pelejä

Wii kokeilussa, osa 4: Lisää pelejä

Wii kokeilussa, osa 3: Pelit

Wii kokeilussa, osa 2: Ohjain

Wii kokeilussa, osa 1: Konsoli

Saitko oman Wiin jo?

Katso tilanne vastaamatta