Wild Bill Kickstarteroi: ”antakaa rahaa F-35-simun tekemiseen”

23.10.2012 13:45 | Jukka O. Kauppinen

Muistatte ehkä MicroProse-pelitalon? Ehkäpä myös Wild Bill Stealeyn, tuon mainion lentäjämiehen? Ehkä teille on tuttu myös id Software ja kuinka Romero/Carmack-olivat siellä upea, toisiaan täydentävä taistelupari, joka oli yhdessä paljon enemmän kuin osiensa summa? No, MicroProsen vuosina Wild Bill oli firman Romero, Sid Meier taasen se kylmäjärkisempi koodivelho. Eikä Wild Billikään ole oikein pysynyt polullaan ilman taistelutoverinsa tukea.

Jos nyt sanotaan ihan suoraan, niin Wild Bill Stealey on hutkinut viimeisen kymmenen vuoden ajan minne sattuu. Kaveri osti aikoinaan enemmistöosakkuuden WarBirds-nettilentosimulaattoria kehittäneestä studiosta, josta mies lähti rakentamaan nettipelimaailman suurta kuningasta. Nousu vain ei koskaan alkanut, päinvastoin.

iEntertainmentilla oli aikoinaan hyvä MMO-pelitekniikka ja loistava pelaajayhteisö, tänään yhteisö on kutistunut murto-osaan ja eikä pelitekniikkakaan ole kymmenessä vuodessa edennyt.

Silti, aina kannattaa unelmoida. Nyt Wild Bill astui Kickstartereiden huumaavaan maailmaan ja tarjoilee lentosimukansalle vastustamattoman tarjouksen. WarBirds 2024 Combat Flying Simulation MMO on upea nimi monivaiheiselle nettilentosimulaattoriprojektille, jonka ensimmäisen vaiheen 250 000 taalan rahoituksella iEnt kehittää F-35 Lighting II -lentokoneen, maastot ja ”ainakin yhden viholliskoneen”. Myöhemmin luvassa on lisää modernia kalustoa, mukaan lukien F-22, F-16, F-18, Sukhoi T-50 PAK FA, B-1, B-2 ja niin edespäin.

Käytännössä projektikuvaus haiskahtavat enemmän kuin vähän vanhentuneen WarBirds-simuenginen kierrätykseltä taas uuteen simuun. Entuudestaanhan samasta pohjasta on viritetty muun muassa M4 Tank Platoon -tankkimorppi, ensimmäisen maailmansodan Red Baron, Dog Fights -lentoräiskintä, Flyboys-elokuvan kylkiäinen ja History Channel Battle of Britain.

Täytyy sanoa, että Wild Billin viimeisen vuosikymmenen aikaiset saavutukset eivät hirveästi vaikuta ja mies joutuukin Kickstarter-avauksessaan nojaamaan yli 20 vuoden takaisiin teoksiinsa. Saahan niistä toki nostalgiahöyryjä, mutta tänään pelibisneksessä tarvitaan jo jotain enemmän. Eikä Bilillä tai iEntillä ole ollut vakuuttavuutta nettilentäjäkansan keskuudessa enää ikiaikoihin.

Hieman surulliseksi vetää sekin, miten anelevasti Bill pyytää pelaajien tukea iEntin omalla foorumilla:

You may not realize how important this funding is to IENT and WarBirds?

For our Board to fund WarBirds development, we have to demonstrate to them that we can do new products that are not just versions of our same World War II combat. They are investors. They want IENT to be profitable and growing and will not invest unless convinced!This KickStarter could help convince them of that!

If we get them to support WarBirds and IENT again, we can then raise some significant development funds from themselves and their friends. We also think this funding my move our IENT.pk stock price (Yahoo Finance) which would help encourage them to invest in WarBirds and IENT.

Katsokaas muuten Billin mainosvideo Kickstarter-sivun alussa ja kertokaa, että vakuuttiko… Vähän kun tuntuisi, ettei tuollainen ylijäykkä militaariluento ole se tyyli, jolla nettikansa saataisiin messiin.

Lisätietoja: F-35 Lightning II, Modern Combat Flying Simulation MMO Game

Lisätietoja: http://www.ient.com/

Lue myös

Domen arvosteluviikko 42/2012: Of Orcs and Men, Torchlight II, Mists of Pandaria, Star Wars 1313, Foam Fighters

Medal of Honor Warfighter – melkein todellisia sotia ja taisteluja

Nelinpeli Podcast 015: M(e)issä on tulevaisuus

Äiti, miksi iskä haisee taas lentosimulta?